Ziņas

415 ZS Touareg var kļūt par pēdējo Volkswagen ar V8 dīzeļdzinēju

Volkswagen Touareg V8 TDI
415 ZS un 900 Nm
4,9 sekundes līdz 100 km/h

Volkswagen gatavojas nākotnei ar savu ID zīmolu, kura paspārnē būs tikai elektroauto,  bet tajā pat laikā cenšas maksimāli izmantot šībrīža iespēju uzrunāt jaudu mīlošus SUV entuziastus ar vislepnāko Touareg modifikāciju.

Aizmirstot par relatīvi neseno “Dīzeļgeitu”, zem motora pārsega šim Touareg ir 4,0 litru tilpuma V8 dīzeļmotors ar 415 ZS un 900 Nm. Tiesa gan, tas arī var kļūt par pēdējo Volkswagen modeli ar V8 dīzeļdzinēju. To Ženēvas auto izstādes laikā lika secināt VW mārketinga šefa Jurgena Stakmana izteikumi. Viņš atzina, ka ir runājis ar daudziem Touareg V10 TDI pircējiem un tie, kuriem tāds pieder, nebūt nedomā to pārdot. Stkamans piebilda, ka “tieši tas pats notiek ar V8. Tas domāts pircējiem, kam nepieciešams kaut kas ļoti īpašs”

Volkswagen mārketinga šefs neslēpa, ka viņam pašam tik ļoti patīk jaunais Touareg V8 TDI, ka viņš jau tagad tajā saskata nākotnes klasiku, kas “kļūs par kolekcionāru favorītu jau no pirmās pārdošanas dienas”.

Neraugoties uz savu svaru, Touareg V8 TDI ir diezgan ātrs. No 0-100 km/h tas spēj paātrināties 4,9 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir ierobežots pie 250 km/h. Pasūtījumu pieņemšana pie VW dīleriem Eiropā sāksies maijā, uz to brīdi būs zināmas arī šīs modifikācijas cenas.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!