Ziņas

Latvijā prezentēts jaunākais Citroen krosovers – C5 Aircross

"Karlo Motors"prezentē jauno Citroen C5 Aircross
Cenas sākas no 21 400 eiro
Pārdošanā tagad

Latvijā prezentēts jaunākais Citroen krosovers – C5 Aircross, kura cenas sākas no 21 400 eiro par modifikāciju PureTech ar 130 ZS benzīna motoru un manuālo pārnesumkārbu. C5 Aircross ir pieejams arī ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, taču pilnpiedziņas šim krosoveram nav.

Skaidrojot to, kāpēc Citroen pretēji auto ražošanas tendencēm SUV segmentā ir radījis SUV bez pilnpiedziņas, franču zīmola oficiālās pārstāvniecības “Karlo Motors” vadītāja Solvita Koemeca prezentācijā skaidroja, ka “Citroen izvēlējās priekšpiedziņu, jo atbilst tirgus vajadzībām: 75% no C-SUV pārdošanas Eiropā 2018. gadā bija divriteņu piedziņa.” To “Karlo Motors” pārstāvji demonstrēja 333 kompleksa trasē, norādot uz elektroniskajiem asistentiem un 23 cm klīrensu, kas ar šo priekšpiedziņas auto ļauj diezgan ērti braukt arī pa meža ceļu.

Līdzīgi kā citi jaunākie Citroen modeļi, arī C5 Aircross piedāvā iespēju izvērsties noformējuma un krāsu kombināciju variācijās. Pircējiem ir pieejamas 30 krāsu kombinācijas un trīs "Krāsu komplekti", kuros ietilpst priekšējā bampera krāsainie elementi, Airbump plastmasas paneļi uz priekšējām durvīm, kā arī jumta reliņi un vairākas salona apdares materiālu un krāsu opcijas. Bagāžas nodalījuma ietilpība ir no 580 l līdz 720 l, kas ir starp lielākajām savā klasē.

Jaunais Citroen krosovers ir aprīkots ar 20 vadītāja atbalsta sistēmām un vairākām citām funkcijām, bez kurām nav iedomājams neviens šāda izmēra krosovers. Salonā komforta aprīkojuma komplektā ir pieejams arī bazvadu lādētājs viedtāltruņiem un – tas gan ir kaut kas jauns - iebūvēts videoreģistrators!

C5 Aircross motoru klāstā ir 130 līdz 180 ZS benzīna un dīzeļa motori. Gada beigās tieši C5 Aircross kļūs par pirmo Citroen modeli ar elektriskā hibrīda tehnoloģiju (PHEV) un pilnpiedziņu. Hibrīdversija būs aprīkots ar PureTech 180 degvielas dzinēju un 80 kW elektrisko dzinēju kombinācijā ar astoņpakāpju automātisko ātrumkārbu. Jaunais C5 Aircross tiek ražots kompānijas rūpnīcā Francijā.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Citroen C5 Aircross

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Citroen C5 Aircross ir labs gaitas komforts, lieliska trokšņu izolācija, pieņemama cena un adekvātas lietošanas izmaksas. Konkurentu tam netrūkst, taču no PSA grupas produkcijas tieši šis auto šķiet intriģējošākais priekšlikums.