Ziņas

Tesla izvairās no avārijas - automātiskā bremzēšanas sistēma vai vadītāja reakcija?

Tesla Model 3 automātiskā bremzēšanas sistēma
Autopilots vai vadītāja reakcija?
Skaties video!

Kamēr autoražotāji vēl turpina pilnveidot automatizētās braukšanas sistēmas un drošības funkcijas, kas nāk komplektā ar tām, šis video var kalpot kā labs piemērs tam, ko autopilotam vajadzētu mācēt.

Daudziem jaunajiem auto ir automātiskā bremzēšanas sistēma, taču Tesla modeļiem tā ir viena no labākajām tirgū. Šajā videoreģistratora ierakstā redzams, kā Tesla Model 3 izdodas izvairīties no sadursmes ar melnu Chevrolet, kas neveiksmīgi uzņēmis ātrumu cerībā paspēt izbraukt krustojumu vēl pirms sarkanās gaismas signāla.

Visā šajā haosā redzams, ka Tesla apstājas nekavējoties. Protams, pastāv iespēja, ka Tesla vadītājam ir ārkārtīgi asa reakcija, taču mums šķiet, ka šāds cilvēks, redzot situāciju, vispār nebūtu uzsācis braukt. Tātad, otrs variants – Tesla automātiskā bremzēšanas sistēma jau savlaicīgi monitorēja notiekošo, tāpēc auto vajadzīgajā brīdī apstājās kā zemē iemiets.  

Skaties video!


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Tesla Model X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Elektriskais Tesla Model X ir vērā ņemama alternatīva tradicionālajiem premium segmenta krosoveriem, taču tas nav lēts un faktiski nav lietojams bezceļa apstākļos.

Lietota auto tests