Ziņas

Land Rover ekstrēmais bezceļnieks Discovery SVX kļūst par upuri naudas problēmām

Land Rover tomēr neražos arī Discovery SVX
Otrais modelis, no kura JLR atsakās mēneša laikā
Finanses liedz ražotājam aizrauties ar īpašajām versijām

Latvijā Land Rover nav viegli pārdot pat standarta Discovery, tāpēc ziņa par to, ka ražotājs ir nolēmis izmest mēslainē domu par jaudīgā bezceļnieka Discovery SVX ražošanu, dažiem varētu likt atviegloti uzelpot.

Lepni parādīts kā konceptmodelis 2017. gada Frankfurtes autoizstādē, Discovery SVX kalpoja kā prezentācijas versija SVX zīmolam, kas Land Rover paspārnē nodarbotos tikai un vienīgi ar jaudīgu, bezceļu braukšanai fokusētu modifikāciju un īpašo versiju ražošanu.

Diemžēl – Discovery SVX mēs tā arī neredzēsim ne Ādažu poligona smiltājos, nedz kur citur. Pēc idejas to jau vajadzēja sākt ražot aizvadītā gada nogalē, taču koncepta 5,0 litru V8 kompresordzinējs ir kļuvis pārāk dārgs dažnedažādo regulu un citu, ar vidi saudzējošiem nodokļiem saistītu iemeslu dēļ.

Šis nav vienīgais modelis, ko Land Rover ir izsvītrojuši no saviem plāniem. Janvāra beigās britu zīmols paziņoja, ka tomēr atsakās no idejas par Range Rover Coupe, luksusa SUV kupeju, kas konkurētu ar Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan – vārdu sakot, būtu domāta tiem pircējiem, kuri automašīnām gatavi tērēt ceturtdaļmiljonu un vēl vairāk eiro. Tas patiesībā ir dīvaini, ņemot vērā, ka modeļa ražošanas versija jau bija gatava.

Land Rover skaidro, ka šobrīd tam ir svarīgi pārgrupēt resursus un finanses, lai īstenotu jaunās modeļu paaudzes. Mums ir aizdomas, ka abi lēmumi pieņemti tieši finansiālu apsvērumu dēļ.  Aizvadītais gads uzņēmumam nebija spožs – gada pēdējā ceturksnī Jaguar Land Rover  ziņoja par vairāk nekā 4,4 miljardu dolāru zaudējumiem. Un tas jau bija trešais ceturksnis pēc kārtas, kuru JLR noslēdza ar zaudējumiem. Galvenais iemesls – dramatiska pieprasījuma mazināšanās Ķīnā, kas iepriekš bija būtisks JLR noieta tirgus. Tiek ziņots, ka galvenokārt tas skaidrojams ar automašīnu kvalitātes problēmām – Ķīnas tirgum domātās mašīnas JLR ražo turpat Ķīnā.   

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!