Ziņas

Toyota GR Supra beidzot nonāk atklātībā

Piektās paaudzes Toyota Supra
Ātrākais Toyota sērijveida modelis
GR Supra cenas tiks paziņotas pirmajā ceturksnī

Precīzi piecus gadus pēc jaunākās paaudzes Supra prelūdijas - FT-1 konceptauto demonstrēšanas, Toyota beidzot ir laidusi klajā šī leģendārā modeļa piektās paaudzes ražošanas versiju – GR Supra - kas prezentēta šobrīd notiekošajā Detroitas autoizstādē.

Faktiski īsti vairs nav nekāds noslēpums – mēs jau izmēģinājām šī modeļa prototipu pērn rudenī, tiesa gan – ar aizklātu interjeru. Tagad mūsu aizdomas ir apstiprinājušās – tajā jūtama diezgan ievērojama BMW ietekme, kas nav nekāds pārsteigums, ņemot vērā, ka Supra un Z4 ir kopīga platforma.

No BMW ir arī motors – 3,0 litru sešcilindru benzīna turbomotors ar 340 ZS un 494 Nm (tas ir nedaudz mazāk, nekā BMW Z4 M40i), kas komplektā ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu GR Supra ļauj 0-100 km/h paātrinājumu veikt 4,3 sekundēs. Tādējādi GR Supra ir līdz šim ātrākais Toyota sērijveida modelis un pirmais globālais modelis, kas tapis Gazoo Racing paspārnē.

Toyota informē, ka GR Supra pircēji varēs izvēlēties kādu no diviem aprīkojuma līmeņiem - Sport un Premium.

Bāzes versija Sport ietver ietver aktīvo diferenciāli, adaptīvo piekari un kaltus 19 collu vieglmetāla diskus ar augstas veiktspējas bremzēm.

Vēl Sport aprīkojuma līmenis aprīkots ar divu zonu automātisko gaisa kondicionētāju, adaptīvo kruīza kontroli ar Stop&Go funkciju, Smart Entry sistēmu un dzinēja iedarbināšanas pogu, stūri ar ādas apdari, LED lukturus, logu tīrītājus ar lietus sensoru, kā arī atpakaļskata kameru.

Aprīkojumā ir arī elektriski regulējami sporta sēdekļi ar alkantaras apdari, apsildi un atmiņu, audiosistēma ar 10 skaļruņiem un 8,8 collu displeju, navigācijas sistēmu, Bluetooth® un USB pieslēgvietām.

Drošības funkcijas ietver Supra Safety+ komplektu, kurā iekļauts aklo zonu monitors un brīdinājums par izbraukšanu no joslas, brīdinājums par aizmugurē šķērsojošiem transportlīdzekļiem, brīdinājums par aizmugurēju sadursmi un inteliģentie stāvvietā novietošanas sensori ar automātisku bremzēšanas funkciju.

Papildus tam GR Supra aprīkots ar E-Call funkciju, kas automātiski nosūta paziņojumu par atrašanās vietu ārkārtas dienestiem gadījumā, ja notiek nopietna sadursme, un ar brīdinājumu par gaisa spiedienu riepās. Visi Toyota GR Supra modeļi ir aprīkoti ar signalizāciju.

Premium aprīkojuma līmenī Sport specifikācijas papildina melnas ādas sēdekļu apdare, 12 skaļruņu JBL Premium Sound audiosistēma, vējstikla displejs, bezvadu mobilā tālruņa lādētājs un uzglabāšanas un apgaismojuma komplekti.

Precīzākas specifikācijas un cenas tiks paziņotas vēlāk 2019. gada pirmajā ceturksnī.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.