Ziņas

Volkswagen modeļus ražos Ford rūpnīcās?

Volkswagen un Ford gatavojas globālas alianses izveidei
Sadarbosies komercauto, elektroauto un autonomās braukšanas tehnoloģiju izveidē
Paziņojums gaidāms Detroitas auto izstādē

Volkswagen un Ford gatavojas nākt klajā ar paziņojumu par kopīgas, globālas alianses izveidi, kas ietvers sadarbību komercauto segmentā, kā arī autonomo un elektrisko transportlīdzekļu izstrādē un ražošanā. Abi autobūves milži jau paziņojuši par sadarbības vienošanos komerciālo tehnoloģiju izveidē, bet VW boss Herberts Dīss atklājis, ka atrastas iespējas sadarbībai arī citās jomās. No drošiem avotiem zināms, ka VW un Ford ir ļoti tuvu tam, lai noslēgtu daudz plašāku vienošanos, kas ietvers arī citus sadarbības segmentus.

Skaidrs, ka stratēģiskas alianses izveide ļautu abām kompānijām ieekonomēt miljardiem eiro vai dolāru, kas šobrīd tiek tērēti pētnieciskajam darbam un jaunu modeļu izstrādei. VW un Ford varētu apmainīties ar platformām, uz kurām konstruēt jaunus modeļus, kā arī zināšanām par autonomajām braukšanas tehnoloģijām. Aģentūras Reuters avoti ziņo, ka Ford varētu izmantot Volkswagen MEB elektroauto platformu, kamēr vācu autobūves gigants pretī saņemtu arhitektūru, kas ir Ford Transit un Ford Ranger pikapa pamatā. Tādējādi atsevišķi Volkswagen modeļi varētu tikt ražoti Ford rūpnīcās.

Ford par iespējamu sadarbību ar VW sāka runāt jau jūnijā. Tiesa gan, Volkswagen vadības pārstāvis vēl relatīvi nesen atzina, ka lēmums piešķirt tiesības izmantot MEB platformu kādam citam ražotājam vēl nav pieņemts.  Pirmie Volkswagen elektroauto modeļi, kas veidoti uz šīs platformas, tiks ražoti koncerna jaunajā rūpnīcā Vācijā un tirdzniecībā nonāks novembrī.  

Taču gan Volkswagen, gan Ford vēlas straujākā tempā laist klajā jaunus elektroauto modeļus Eiropas tirgū, kur arvien stingrākas regulas un nodokļi tiek piemēroti automašīnām ar benzīna un dīzeļa motoriem. Volkswagen pat ir apņēmušies līdz 2025. gadam saražot divus līdz trīs miljonus pilnībā elektrisku auto. Turklāt Ford un Volkswagen, tāpat kā BMW un Daimler, ir kopīpašnieki vērienīgajam Ionity projektam, kas paredz visā Eiropā izveidot ātro uzlādes staciju tīklu elektroautomašīnām.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.