Ziņas

Internets Baltijas valstīs ir populārākā vieta, kur auto pircēji noskata savu nākamo pirkumu

Jauna aptauja atklāj auto pircēju paradumu maiņu
Internetā automašīnu noskata vairākums pircēju
Latvijā internetu izmanto visvairāk auto pircēju

Baltijā lielākā daļa iedzīvotāju jaunas un lietotas automašīnas noskata internetā - tā secināts aptaujā, ko pēc "SEB līzinga" pasūtījuma šogad veica kompānija “Norstat”.

Aptaujas rezultāti liecina, ka sludinājumu portālos automašīnu meklētu 73% iedzīvotāju Latvijā, 65% - Igaunijā un 80% - Lietuvā, bet oficiālo auto tirgotāju mājaslapās automašīnu meklētu 34% Latvijas iedzīvotāju, 32% Igaunijā un 36% Lietuvā.

Vienlaikus, pēc aptaujas datiem, lielākā daļa iedzīvotāju, apsverot automašīnas iegādi, meklētu piedāvājumus vairākās vietās, piemēram, apmēram ceturtā daļa Latvijas un Lietuvas iedzīvotāju, kā arī 44% Igaunijas iedzīvotāju, izvēloties automašīnu, apmeklētu auto salonu, bet trešā daļa iedzīvotāju vērstos pēc informācijas pie radiniekiem vai paziņām.

Aptaujas dati liecina, ka Latvijā un Lietuvā joprojām populāras ir arī auto tirgošanas vietas - tur auto meklētu 42% respondentu Latvijā un 48% Lietuvā, kamēr Igaunijā šo variantu izvēlētos 24% respondentu.

Tāpat aptaujā noskaidrots, ka tuvāko divu gadu laikā jaunu automašīnu plāno iegādāties 39% iedzīvotāju Latvijā, 40% iedzīvotāju Igaunijā un 52% iedzīvotāju Lietuvā.

Latvijā 41% un Lietuvā 48% no tiem, kuri plāno iegādāties auto, vēlas iegādāties tādu transportlīdzekli, kas ir vecāks par pieciem gadiem, bet Igaunijā šāda vecuma auto pirktu 24% respondentu.

Apmēram trešā daļa iedzīvotāju visās trijās Baltijas valstīs vēlas iegādāties automašīnu vecumā no trim līdz pieciem gadiem, bet mazlietotu auto vecumā līdz trim gadiem plāno iegādāties 15% iedzīvotāju Latvijā, 14% - Lietuvā un 24% - Igaunijā.

Vienlaikus Igaunijā ir visvairāk iedzīvotāju (23%), kuri būtu gatavi iegādāties pilnīgi jaunu auto, salīdzinājumā ar 11% aptaujāto Latvijā un 9% - Lietuvā.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.