Ziņas

Rolls-Royce Cullinan apvidnieku prezentē Rīgā

Rolls-Royce apvidus auto
Prezentācija Rīgā
Pārdošana jau sākusies

Tikai dažus mēnešus pēc pasaules pirmizrādes ar ekskluzīvu prezentāciju Biznesa aviācijas terminālī Baltijas tūres ietvaros Rīgā debitējis Rolls-Royce apvidnieks Cullinan.

Pasākumā klāt bija arī BMW paspārnē esošā Rolls-Royce zīmola Centrālās un Austrumeiropas korporatīvās komunikācijas direktors Franks Tīmans. Viņš apgalvoja, ka "jaunajam automobilim viss būs pa spēkam - tas nodrošinās ērtu luksus nokļūšanu jebkurā galamērķī, kurp tās īpašnieks vēlēsies doties.”

Tas gan nav nekas jauns, taču, protams, Rolls-Royce ir kaut kas īpašs - un ražotājs norāda, ka Cullinan ir jau otrais modelis, kura tapšanā izmantota pilnīgi jaunā alumīnija šasija "Architecture of Luxury”. Lai gan ir izskanējušas versijas par to, ka Cullinan ir radniecīgs jaunajam BMW X7, ražotājs apgalvo, ka "Cullinan platforma netiek lietota ne citiem zīmoliem, ne modeļiem".

Lielākā jebkad atklātā dimanta vārdā nosauktais Rolls-Royce apvidnieks aprīkots ar 6,75 litru "Twin Turbo” V12 dzinēju ar 563 ZS/420kW jaudu un 850 Nm griezes momentu un pneimopiekari, kurai dots patiesi dzejisks nosaukums - “Magic Carpet Ride”. 

Kā atzīst jau pieminētais Franks Tīmans, “Cullinan” būs perfekts vienmēr: gan vedot bērnus uz skolu, gan vakarā dodoties uz operas pirmizrādi. Tas būs piemērots stilīgam braucienam uz vientulīgu Baltijas jūras pludmali, tāpat auto droši dosies cauri dubļiem un granti, lai sasniegtu jūsu iecienīto makšķerēšanas vietu kaut kur Latvijas mežos”. Pēc šādiem vārdiem daudzi varētu vaicāt pēc Cullinan cenu lapas, bet redz - Rolls-Royce savu modeļu cenas nereklamē. Ja tev jāprasa, cik tas maksā, tas nozīmē, ka tu nevari to atļauties.

Pat Porziņģim būtu jāpadomā, vai tas ir tā vērts, jo var droši rēķināties, ka tas ir dārgāks, nekā Bentley Bentayga un Range-Rover SVAutobiography. Mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka Cullinan cenas sākas no apmēram 300 tūkstošiem eiro, bez nodokļiem un papildus opcijām. 

Pirmie klienti “Rolls – Royce Cullinan” saņems 2019.gada pirmajā ceturksnī.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!