Testa brauciens

BMW X7: pirmie iespaidi

Pats lielākais BMW X modelis
Septītais krosovers BMW modeļu klāstā
BMW X7 cena tiks paziņota

Auto pircēju slāpes pēc arvien jauniem krosoveru modeļiem nerimst un BMW ir tas ražotājs, kas, šķiet, ir laimīgs šīs slāpes apmierināt. Bavārijā bāzētais uzņēmums piedāvā jau sešus dažādus modeļus, bet viens līdz šim trūka - tiešs Mercedes Benz GLS konkurents.

Tagad šī sitācija ir atrisināta ar BMW X7. Lielāks un greznāks, nekā tikko klajā laistais jaunākās paaudzes X5, tas lielā mērā atgādina X7 iPerformance konceptauto, ko BMW demonstrēja pagājušogad. Dīleru salonos tas gaidāms vien nākamgad, testa brauciena iespējas arī vēl ir priekšā, tāpēc šobrīd piedāvājam nedaudz plašāku ieskatu tajā, ko piedāvā pats lielākais X sērijas modelis.



Kamēr konceptauto tika uzņemts salīdzinoši vēsi, BMW cer, ka ar ražošanas versiju tā nebūs - jo tā piedāvā “unikālu ekskluzivitātes, prestiža un ietilpības apvienojumu”.  Skaidrs, ka pamanīt to ceļu satiksmē nebūs grūti, pateicoties masīvajai radiatora restei, kas ir lielākā, kādu ražotājs jebkad izmantojis saviem sērijveida modeļiem.

Liekot radiatora resti mierā, X7 izceļas arī ar adaptīvajiem LED lukturiem, kas atrodas virs iespaidīgajām gaisa ieplūdes atverēm, 21 collas izmēra diski un virkne citu spožu elementu - kā arī dalītais, elektroniski regulējamais bagāžas nodalījuma vāks.

Par izmēriem - BMW X7 ir 5163 mm garš, 1999 mm plats un 1805 mm augsts (kas varētu radīt problēmas daudzstāvu autostāvvietās). Jebkurā gadījumā tas pēc visiem parametriem ir lielāks, nekā X5 - un tā tam arī vajadzētu būt.



Kamēr eksterjera dizainam varētu būt gan piekritēji, gan kritiķi, salons gan nevienu neatstās vienaldzīgu - āda, koks, metāliski apdares akcenti, 12,3 collu digitāls displejs un daudz kas cits, lai apmierinātu tos pircējus, kuri apsver arī Mercedes-Benz GLS iegādi.

Aprīkojuma specifikācijas dažādos noieta tirgos būs atšķirīgas, taču sagaidāms, ka standarta aprīkojumā būs četru zonu klimata kontrole, 10 skaļruņu audiosistēma un trīsdaļīgs panorāmas stikla jumts, kā arī WiFi “hotspots” un bezvadu uzlādes sistēma viedtālruņiem.



Papildaprīkojumā - 20 skaļruņu Bowers & Wilkins Diamond akustiskā sistēma un izklaides komplekts aizmugurē sēdošajiem. Vēl viena interesanta opcija - “kapteiņa” sēdekļi arī otrās rindas psažieriem - ar tām pašām papildus ekstrām, kādas tiek piedāvātas priekšā sēdošajiem. Pats galvenais - trešā sēdekļu rinda, kur ērti varēs iekārtoties divi pieaugušie. Bagāžas nodalījuma ietilpība ir 1376 litri, bet to var palielināt līdz 2559 litriem, nolaižot divas aizmugurējās sēdekļu rindas.

Zem motora pārsega X7 xDrive40i modifikācijai būs 3,0 litru tilpuma sešcilindru turbodzinējs ar 340 ZS un 446 Nm, kas ļaus veikt paātrinājumu no 0 līdz 100 km/h 5,8 sekundēs. Ja nepieciešams vairākjaudas, piedāvājumā būs X7 xDrive50i. Šīs modifikācijas jaudas avots ir uzlabots 4,4 litru V8 motors ar 462 ZS un 648 Nm, ļaujot minēto paātrinājumu veikt 5,2 sekundēs. Eiropā šī modifikācija netikšot piedāvāta, taču būs divi dīzeļi - X7 xDrive30d ar 256 ZS un 620 Nm (7 sekundes līdz 100 km/h) un X7 M50d ar 400 ZS un 760 Nm, ļaujot 5,4 sekundēs sasniegt 100 km/h.



Lai arī šī modeļa pircējiem vadāmība, šķiet, nebus tik svarīga, kā viss pārējais, BMW to ir aprīkojuši ar divasu pneimopiekari un dinamisko amortizatoru kontroles sistēmu. Papildaprīkojumā - Active Comfort Drive sistēma, kas monitorē ceļa segumu un atbilstoši pielāgo balstiekārtas iestatījumus, lai X7 ne mirkli nezaudētu gaitas komfortu. Dinamiskas braukšanas piekritējiem - Dynamic Handling pakotne ar aktīvo stūres sistēmu, M Sport bremzēm un citiem elementiem.

Drošības aprīkojuma sarakstu iespējams papildināt ar sistēmu, kuras nosaukums ir Active Driving Assistant Professional, tā ietver “aktīvo” joslu maiņas brīdinājuma sistēmu un palīgsistēmu braukšanai sastrēgumos.



Dīleru salonos BMW X7 gaidāms nākamgad, iepriekšpārdošana dažos tirgos jau ir sākusies.



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.