Ziņas

1200 ZS Jeep Grand Cherokee Trackhawk no Hennessey

Amerikāņu tūninga ateljē Hennessey palielina Trackhawk modeļa jaudu
2,5 sekundes līdz 100 km/h
Maksimālais ātrums virs 320 km/h

Ja tu meklē tādu apvidus auto vai SUV, ar kuru var kārtīgi “iemīt grīdā”, tad Jeep Grand Cherokee Trackhawk ir viens no pašiem vājprātīgākajiem eksemplāriem, kādi šobrīd ir nopērkami. Skaitļi runā paši par sevi - 6,2 litru V8 motors (ar kompresoru), 716 ZS un 873 Nm liels griezes moments. Tas ļauj Trackhawk 0-100km/h paātrinājumu veikt 3,7 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 289 km/h.

Daudzi cilvēki būtu pilnībā apmierināti ar šādu dinamiku, jo ar to pietiek, lai atstātu aizmugurē, piemēram, Porsche Cayenne Turbo. Taču Džons Henesijs nav šo cilvēku vidū. Izdaudzinātais amerikāņu tūninga speciālists kopā ar labākajiem sava ateljē meistariem Trackhawk motora jaudu palielinājuši līdz 1216 ZS, bet griezes momentu – līdz 1354 Nm.  

Un tagad Henesijs atkal var naktīs gulēt mierīgi – jo viņa Trackhawk no nulles līdz 100 km/h katapultējas 2,5 sekundēs, kamēr maksimālais ātrums esot virs 320 km/h. Būtībā, paātrinājums esot tik iespaidīgs, ka Henesijs pat apgalvo, ka šajā ziņā tam konkurentu šobrīd nav.


Lai to panāktu, viņš papildinājis Trakhawk motoru ar masīvu, 4,5 litru kompresoru, kaltiem alumīnija virzuļiem un virkni citu elementu. Jāpiebilst, ka nepieciešama arī 109 oktānskaitļa degviela. Henesijs gan skaidro, ka faktiskā jauda varētu būt vēl lielāka.

Tas izklausās daudzsološi, ņemot vērā ka par šādu Jeep Grand Cherokee Trackhawk viņš prasa 180 tūkstošus dolāru (apmēram 155 tūkstoši eiro). Toties visā pasaulē būs tikai 24 šādi Jeep.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!