Ziņas

Parīzes auto izstāde: BMW X5 (G05)

BMW X5 ceturtās paaudzes modelis
Lielāks, greznāks un progresīvāks
Drīzumā pie BMW dīleriem

Tāpat kā visi konkurenti, arī BMW turpina vienu pēc otra laist klajā dažāda izmēra krosoverus. Taču X5 ir tas auto, ar ko viss sākās.

Tagad, gandrīz 20 gadus pēc pirmā “iksa” debijas, Bavārijā bāzetais autoražotājs radījis nu jau ceturtās paaudzes X5 modeli, izvēloties Parīzi par vietu, kur šo Amerikā ražoto mašīnu parādīt.

Jaunais BMW X5 (G05) iezīmē lielu soli uz priekšu, salīdzinot ar saviem priekštečiem. Tas ir lielāks, greznāks un tehnoloģiski daudz progresīvāks, nekā līdzšinējas paaudzes X5, nemaz nerunājot par pirmajām divām šī modeļa paaudzēm.

Tā tam arī vajadzētu būt, jo no vairāk nekā 2 miljoniem automašīnu, ko BMW pagājušogad pārdeva visā pasaulē, 180 tūkstoši bija X5. Tātad, gandrīz desmitā daļa, turklāt jāņem vērā, ka te nav ņemts vērā X6, kas veidots uz X5 bāzes – un arī drīzumā tiks nomainīts ar jaunākas paaudzes modeli. Kopš 1999. gada visā pasaulē pārdoti 2,2 miljoni X5 eksemplāru (sanāk pa vienam uz katru Latvijas iedzīvotāju – un vēl apmēram 600 tūkstoši pāri paliek).

Jaudīgākais X5 būs xDrive50i ar 462 ZS 4,4 litru V8 biturbo motoru, kamēr xDrive40i b;us sešcilindru benzīna motors ar 340 ZS, bet no dīzeļdzinējiem –  xDrive30d ar 250 ZS (620 Nm) un M50d ar 400 ZS (760 Nm) 3,0 litru tilpuma motoru.

Opciju sarakstā ir iespēja pasūtīt otro sēdekļu rindu, kurā ir nevis trīs, bet divas sēdvietas ar konsoli pa vidu. Turklāt bagāžnieka vāks atveras divās sekcijās – kā pirmās paaudzes modelim (E53). Bagāžas nodalījuma tilpums ir 645 litri, bet ar nolaistu aizmugurējo sēdekļu rindu – 1860 litri.

Tirdzniecībā tas gaidāms jau drīz pēc Parīzes auto izstādes - novembrī. 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.