Ziņas

Cik uzticami ir elektroauto akumulatori?

Igaunijas taksometru kompānijas pieredze ar elektroauto
Vairāk nekā 50 Nissan Leaf
Vecākajam Nissan Leaf nobraukums pārsniedz 300 tūkstošus kilometru

Elektroautomobiļi kļūst par aizvien lielāku mūsu dzīves daļu, un aizvien vairāk patērētāju vēlas uzzināt — cik uzticama un noturīga ir šo automobiļu pamatā esošā akumulatora tehnoloģija?

Par tirgus līderi elektroautomobiļu pārdošanas jomā ir kļuvis Nissan, pateicoties sava modeļa Leaf panākumiem. Kopš 2010. gada pārdoti aptuveni 340 000 šī modeļa eksemplāri. Tāpēc īpašnieku pieredze ar Nissan elektroauto šķiet pats kompetentākais avots, lai atbildētu uz šo jautājumu par akumulatora kvalitāti.

Atbilde ir atrodama daudz tuvāk mājām — tepat kaimiņos Igaunijā, kur taksometru uzņēmumam „Elektritakso” ir autoparks ar vairāk nekā 50 LEAF automobiļiem, un vairums no tiem ir pirmās paaudzes 24 kWh modeļi, kuri līdz šim ir kopā veikuši veselus 13 miljonus kilometru.

Vecākais autoparkā esošais LEAF ir mērojis vairāk nekā 309 000 kilometru, un tas joprojām ir pilnībā funkcionāls. Ir vēl citi liela nobraukuma piemēri — vidējais nobrauktais attālums ir 260 000 kilometru ar atlikušo akumulatora kapacitāti no 70% līdz 85%.

Ikvienam taksometru uzņēmumam uzticamība ir viens no svarīgākajiem faktoriem. Lai redzētu, kā tas notiek reālajā dzīvē, mēs lūdzām taksometru uzņēmuma īpašnieku Ermo Kontsonu dalīties savā pieredzē pēdējo 7 gadu laikā.

Ermo Kontsons: „Tas nav nekāds pārsteigums. Sākumā bija dažas neskaidrības par elektrisko tehnoloģiju, bet šajā laika periodā mēs esam pilnībā iemācījušies aizvien vairāk uzticēties elektroautomobiļu tehnoloģijai. Mūsu taksometru pakalpojumu nodrošināšanai ir nepieciešams regulāri uzlādēt mūsu LEAF elektroautomobiļus. Mēs konstatējām, ka akumulatora uzlāde no 20% līdz 80% uzlādes stāvoklim ir labākais veids, kā aizsargāt akumulatoru un uzturēt to lieliskā stāvoklī, lai nodrošinātu labāko uzticamību un ilgmūžību.

Mēs pamazām aizstājam vecos modeļus ar jauno 40 kWh LEAF, lai mūsu taksometru vadītāji varētu mērot lielākus attālumus ar vienu uzlādes reizi un, protams, arī nopelnīt vairāk.

Skaties video! (igauņu valodā)


Būtiskas Nissan LEAF raksturīgās iezīmes ir izcila izturība un uzticamība, kā arī zemas ekspluatācijas izmaksas. Nissan LEAF ir tikai trīs galvenie komponenti — iebūvēts lādētājs, invertors un motors, un tas ir arī par 40 procentiem lētāks uzturēšanā salīdzinājumā ar alternatīviem modeļiem ar benzīna dzinēju vai dīzeļdzinēju.

Jaunais 40 kWh Nissan LEAF ir pārsniedzis visus gaidītos pārdošanas apjomus. Eiropā tas pašlaik ir tirgū visvairāk pārdotais elektroautomobilis. Kopš 2017. gada oktobra, kad šis modelis tika laists klajā, ir saņemti 37 000 pasūtījumu — tas nozīmē, ka Eiropā ik pēc 10 minūtēm tiek pārdots viens jaunais LEAF. Visvairāk elektroautomobiļu un jauno Nissan LEAF šobrīd tiek pārdots Norvēģijā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!