Ziņas

Mazda6 un Mazda CX-3 pirmizrādes Rīga Plaza

Mazda pop-up veikals Rīga Plaza
Atjauninātais Mazda6 un Mazda CX-3
Pirmizrāde 13. septembrī - aicināti visi!

Mazda6 un Mazda CX-3 2018. gada modeļi ir jau Latvijā - un to pirmizrāde notiks  13.septembrī plkst.19.00 Mazda pop-up veikalā modes un izklaides centrā “Rīga Plaza” Mūkusalas ielā 71.

Atjaunināto Mazda6 modeli jau šonedēļ varēs izmēģināt un iegādāties ne tikai ierastajā Mazda autocentrā Skanstes ielā 4a, bet arī jaunajā Mazda pop-up veikalā modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”.

Adaptīvie LED starmeši, head –up projekcijas displejs vējstiklā, īsta koka dekoratīvie elementi, zamšādas un Nappa ādas apdare, neierasti blīva skaņas izolācija – neizklausās pēc Mazda, vai ne? Tomēr Mazda6 „facelift” jeb atjauninātais modelis spēj piedāvāt gan visu pieminēto, gan vēl daudz ko citu, piemēram 360 grādu apkārtskata kameru un līdz šim pilnīgāko i-ACTIVESENSE vadītāja asistentu kompleksu.

Mazda flagmaņa bagātīgākā modifikācija pieejama tikai ar jaudīgāko 2,5 litru 194 zirgspēku benzīna dzinēju un automātisko pārnesumkārbu, kas pasvītro automašīnas statusu. Jaunie 19 collu diski šoreiz ir tikai aisberga redzamā daļa, jo Mazda6 balstiekārtā veikta virkne uzlabojumu, kas padara sedanu par vienu no visaizraujošākajiem D segmenta automobiļiem.

Palielināta diametra amortizatori, stingrāki elastīgie savienojumi un izmainīta priekšējās piekares ģeometrija sniedz to, ko gaidām no liela priekšpiedziņas auto – precīzas, neitrālas reakcijas, nevainojamu taisnvirziena stabilitāti un, kas vissvarīgākais, braukšanas prieku. Mazda6 vēl arvien ir automobilis braucējam.

Lai gan izmaiņas Mazda6 dizainā nav pamanāmas uzreiz, pat nezinātājam nekavējoties rodas aizdomas, ka šis modelis „nav tas modelis”. Netveramo jaunuma efektu visupirms rada iedziļinātā radiatora reste ar 3D detaļām. Pēc tam skatiens aizķeras pie slīpajiem LED starmešiem un uz leju paplašinātā priekšējā bampera. Tradicionālo miglas lukturu funkcijas pārcelšana uz LED pamatstarmešiem atbrīvojusi rokas dizaineriem, kuri piešķīruši Mazda6 priekšpusei vēl izteiksmīgāku veidolu.

Otrs Mazda jaunums šoruden ir mazās klases krosovers Mazda CX-3. Sekojot flagmaņa piemēram, tas ieguvis biezākus sānstiklus, kā arī papildus izolētas durvis un jumtu. Par svaigu dizainu gādā retušētā radiatora reste un starmeši, kā arī jauna dizaina riteņu diski.

Zem motora pārsega turpmāk atrodams ne vien pārbaudītais SKYACTIV-G 2.0 benzīna motors, bet arī pilnīgi jauns 1,8 litru dīzeļdzinējs, kas aizstāj līdz šim izmantoto 1,5 litru motoru. Jaunais dzinējs atbilst jaunākajiem izmešu standartiem un CX-3 modelī pieejams ne vien ar automātisko pārnesumkārbu, bet arī pilnpiedziņu. Tāpat kā citi nesen atjauninātie Mazda modeļi, arī CX-3 aprīkots ar Apple Car Play un Andriod Auto saskarni, lai vieglāk “iedraudzētos” ar modernajām viedierīcēm.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Mazda 3

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Mazda 3 beidzot ir tajā līmenī, kurā to var saukt par cienīgu alternatīvu Ford Focus vai VW Golf. Lieliska vadāmība, nevainojama montāžas kvalitāte un plašs komforta un drošības aprīkojums, kas papildina noslīpēto dizainu – ko vēl vairāk var vēlēties?