Ziņas

Mercedes-Benz EQC elektrokrosovers konkurēs ar Audi E-tron Quattro

Mercedes laiž klajā EQC elektroauto
Virs 400 ZS un 5,1 sekunde līdz 100 km/h
Cena sāksies virs 70 tūkstošiem eiro

Mercedes-Benz ir laiduši klajā pirmo no 10 elektroauto, kas drīzumā papildinās vācu autoražotāja modeļu klāstu. Tas ir Mercedes EQC krosovers, tiešs Jaguar I-Pace, Tesla Model X un gaidāmā Audi E-tron Quattro konkurents, kas veidots uz GLC modeļa platformas.

Stilistiski tas atgādina Generation EQ konceptauto, kas tika demonstrēts pirms diviem gadiem. Būdams 4761mm garš, 1884mm plats un 1324mm augsts, EQC ir garāks un zemāks nekā GLC, ar kuru tam ir kopīga 2873mm garenbāze.

Salonā – apmēram tas pats, kas GLC, tikai uzlabots, liekot secināt, ka to, ko mēs šobrīd redzam EQC, mēs redzēsim nākamgad gaidāmajā GLC feisliftā. Turklāt kravas nodalījuma ietilpība ir par 79 litriem lielāka, nekā GLC, tātad praktiskums būs viens no galvenajiem EQC pārdošanas argumentiem.

Mercedes EQC ir divi, 80kWh baterijas darbināti elektromotori – viens priekšējai, otrs aizmugurējai asij, kas ļauj izmantot pilnpiedziņas sistēmu atkarībā no izraudzītā braukšanas režīma. Kopējā jauda ir virs 400 ZS, paātrinājums no 0- 100 km/h ir 5,1 sekunde (Sport režīmā). Turklāt tas var vilkt 1,8 tonnas smagu piekabi un vest 515 kg smagu kravu.

EQC tiks ražots Mercedes rūpnīcā Brēmenē, Vācijā. Cenas Latvijai vēl nav zināmas, taču par Eiropu neoficiāli tiek ziņots, ka tās būs virs 70 tūkstošiem eiro.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!