Testa brauciens

Hyundai Kona: izmēģināts!

Hyundai Kona testa brauciens
Plaša motoru izvēle, ļoti plašs aprīkojums
Cenas sākas no 16 990 eiro

Hyundai pārsteidzoši ilgi kavējās ar reālu konkurentu tādiem modeļiem, kā Opel Mokka X, Renault Captur un Nissan Juke – vienubrīd pat šķita, ka vienīgais, ar ko korejiešu ražotājs plāno sacensties ar minētajiem auto, ir i20 Active, kas patiesībā nemaz nav krosovers, bet gan mazauto ar krosovera vizuālo noformējumu. Taču beidzot ir klāt Kona, modelis, kas Kia un Hyundai tandēmā izmanto pilnīgi jaunu platformu (atšķirībā no Kia Stonic, kura pamatā ir Rio). Tas ļāvis to piedāvāt arī ar pilnpiedziņu, turklāt šī platforma ir pietiekoši universāla, lai tajā varētu ievietot arī bateriju paku un elektromotoru, radot Kona elektroauto.

Pagaidām gan Latvijā (arī Igaunijā un Lietuvā) populārākie solās būt Kona ar tradicionālajiem motoriem. Izvēle ir plaša – divi dīzeļdzinēji, kā arī divi benzīna motori. Šķiet, ka vairums pircēju tēmēs uz lētākajām Kona variācijām, tātad 1,0 litru benzīna motoru un priekšpiedziņu. Šo duetu izmēģinājām jau i20 Active un neredzam iemeslu to neieteikt.

Taču šajā testa braucienā mūsu rīcībā nonāca maksimāli aprīkots Kona ar 1,6 litru tilpuma benzīna motoru, pilnpiedziņu, bloķējamu diferenciāli, nogāžu pārvarēšanas asistentu un septiņpakāpju divsajūgu transmisiju, kā arī tik plašu aprīkojumu, par kādu nesūdzētos pat 3. sērijas BMW pircēji (sēdekļu ventilācija un head-up displejs jau vien kaut ko izsaka). Turklāt šāds Kona maksā vien ap 24 tūkstošiem eiro, kas patiesībā nemaz nav daudz, ņemot vērā tā pielietojamību arī mērenos bezceļa apstākļos.

Kāds tas ir?

Gaitas komforta un vadāmības ziņā Kona šķiet sportiskāks, nekā daži no tā konkurentiem. Te gan jāatzīmē, ka pilnpiedziņas versijām ir neatkarīgā aizmugurējā balstiekārta un tas izsaka daudz – Hyundai kompaktā krosovera stabilitāte šādā konfigurācijā ir jūtami labāka, nekā modifikācijās ar priekšpiedziņu, it īpaši ņemot vērā faktu, ka krīzes situācijās visu riteņu piedziņa izlīdzina braukšanas trajektoriju. par to pārliecinājāmies, izmēģinot Kona teju uz visa veida ceļu segumiem, kādi Latvijā ir atrodami. Klīrenss ir 17 centimetri – ar to pietiek, lai diezgan droši pārvietotos arī vietās, kur ceļa nav.

Septiņpakāpju automātiskā transmisija un 1,6 litru motors strādā perfektā tandēmā, tās reakcija ir ātra, īpaši Sport režīmā. Lai gan tā acīmredzami ir noregulēta lielākai efektivitātei, pat nelielos ātrumos tā pārslēdzas uz atbilstošo pārnesumu bez liekas kavēšanās, necenšoties saglābt pēdējo pili degvielas. Trokšņu izolācija ir laba – protams, jāņem vērā, ka tas nav Audi Q2, bet gan krosovers, kas maksā apmēram divas reizes lētāk.

Pārlaižot skatienu interjeram, priecē fakts, ka Hyundai godīgi izvēlējušies Kona apdarē izmantot parastus plastmasas paneļus bez jebkādām pretenzijām uz premium līmeni, ar ko grēko daudzi citi ražotāji. Jā, mēs redzam, ka Kona nav no dārgā gala, taču apdare nav tik brutāla, kā Duster, vai aizkustinošā „viltus piano black” kā atsevišķos konkurentos. Jo tie, kas ir redzējuši īstu „piano black” uzreiz redzēs atšķirību. Kona iet to pašu ceļu, ko savulaik aizsāka Renault ar Clio – krāsaini akcenti plastmasā spēj darīt brīnumus – galu galā, tas ir tikai auto un visi zina, ka tas nav Bentley.

Tā vietā Hyundai ir likuši akcentu uz plašu aprīkojumu un jaunajām tehnoloģijām – ekrāni un elektronika, kā zināms, pārsvarā tiek ražota tieši Āzijas reģionā un Kona no šī fakta ir ieguvējs. Atšķirībā no aprīkojuma līmeņa pieejami dažāda izmēra displeju, līdz pat 8 collu izmēram, bet Bluetooth savienojums ir jau bāzes versijās. Ir atpakaļskata kamera, Apple CarPlay un AndroidAuto, kā arī virkne citu ekstru.

Ietilpības ziņā Kona atbilst konkrentu līmenīm - bagāžas nodalījuma tilpums ir 361 litrs, taču, nolaižot aizmugurējos sēdekļus tā tilpumu var palielināt līdz 1143 litriem. 

Vai to ir vērts pirkt?

Kona ir viens no jaunākajiem un neapšaubāmi pašiem interesantākajiem piedāvājumiem piesātinātajā krosoveru segmentā, ko droši varam rekomendēt ikvienam, kas prāto, piemēram, par Opel Crossland X, Nissan Juke vai Peugeot 2008 – vai līdzīgiem auto.

Tas varbūt nav ģimenes krosovers – izmērs ir diezgan kompakts, taču mūsuprāt divi pieaugušie un viens vai divi bērni tajā jutīsies pietiekami komfortabli arī garākos braucienos un gan jau atradīs veidu, kā funkcionāli izmantot Kona piedāvāto ietilpību. Taču – ja brauc vienatnē vai divatā – Kona ir absolūti pieņemams pilsētas krosovers ar labu aprīkojumu, stilīgu ārieni un patiešām pievilcīgu cenu.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Hyundai Tucson

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Hyundai Tucson ir laba vērtības un cenas proporcija, pievilcīgs vizuālais izskats un plaša labu motoru izvēle, taču gaitas un vadāmības īpašību ziņā tas atpaliek no dažiem konkurentiem.