Ziņas

Jaunais Bugatti Divo jau ir pilnībā izpārdots

Bugatti prezentē savu jauno modeli Divo
Vieglāks, lēnāks, bet manevrētspējīgāks, nekā Chiron
Cena - 5 miljoni eiro

Bugatti laiduši klajā vēl vienu jaunu modeli, kas tikko prezentēts Pebble Beach eksotisko auto izstādē ASV. Tas ir Bugatti Divo, kas, saskaņā ar ražotāja teikto, piedāvā daudz labāku vadāmību un braukšanas sajūtas, nekā Chiron.

Vispirms, tā dizains – lukturi un viss pārējais - būtiski atšķiras no masīvā Chiron, tam ir arī mazāks svars, labāka aerodinamika un virkne citu uzlabojumu, piemēram – bremžu dzesēšanu nodrošina četri neatkarīgi avoti.


Dizaineri īpašu uzmanību pievērsuši arī jumta dizainam, kas, komplektā ar jauna parauga motora pārsegu nodrošina vēl labāku gaisa pieplūdi 8,0 litru W16 motoram. Tā jauda gan ir tāda pati kā Chiron – 1500 zirgspēki, taču maksimālais ātrums ierobežots pie 380 km/h.

Kamēr Bugatti Divo ir salīdzinoši “lēns”, autoražotājs norāda, ka vēlējies radīt tādu modeli, ar ko ir bauda braukt ne tikai taisnvirzienā vien. Turklāt patiesībā pasaulē nav nemaz tik daudz vietu, kur iespējams braukt ar 400 km/h – un vēl ātrāk.  

Tiesa gan, atšķirībā no Chiron, Bugatti Divo, kas nosaukts par godu franču sacīkšu braucējam Albēram Divo, būs strikti ierobežotā tirāžā – tiks izgatavoti tikai 40 eksemplāri. Visi jau esot pierezervēti, par spīti tam, ka Bugatti Divo cena ir apaļi 5 miljoni eiro.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Bentley Bentayga

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Bentley Bentayga iezīmē pilnīgi jaunu leģendārā britu zīmola attīstības virzienu - būdams pirmais Bentley SUV, tas savā ziņā jau ir vēsturisks auto – tomēr tas tik un tā ir īsts Bentley: ātrs, komfortabls, elegants un aprīkojams pēc katra individuālā klienta visprasīgākajām vēlmēm. Lai arī tas nav lēts, tas noteikti ir labāks pirkums nekā dārgākās Range Rover versijas.