Ziņas

Elektroauto ātrās uzlādes stacijas Latvijā

Elektromobiļu ātrās uzlādes staciju tīkls
Cik jāmaksā par elektroauto uzlādi?
Informācija par pieejamām uzlādes stacijām un to atrašanās vietām

Priecīgas ziņas elektroautoīpašniekiem un tiem, kas vēl tikai plāno tādu iegādāties - darbu sācis CSDD izveidotais elektromobiļu ātrās uzlādes staciju tīkls, nodrošinot brīvas elektromobiļu pārvietošanās iespējas praktiski visā Latvijas teritorijā.

Informācija par pieejamām uzlādes stacijām un to atrašanās vietām atrodama E-mobilitātes mājaslapā - http://portal.e-mobi.lv/lv/sakumlapa/

Uzlādes staciju tīklam līdzfinansējums ņemts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda - un šī ir tikai projekta pirmā kārta. Tas nozīmē, ka elektromobiļu ātrās uzlādes stacijas ir pieejamas uz valsts galvenajiem autoceļiem un lielākajās apdzīvotās vietās - kopumā šomēnes darbu uzsāks 70 uzlādes stacijas. Darbs pie elektromobiļu uzlādes staciju tīkla izveides turpinās, un līdz 2021.gadam kopumā paredzēts uzstādīt 150 ātrās uzlādes stacijas - tātad vēl 80.

Vai par to būs jāmaksā?

Jā, protams. Par uzlādi norēķināties būs iespējams vairākos veidos, no kuriem viens būs jau elektromobiļu lietotājiem ierastais veids - ar e-mobi autorizācijas karti. Lai varētu turpināt izmantot jau esošās e-mobi autorizācijas kartes, jānoslēdz pēcapmaksas līgums par uzlādes pakalpojuma izmantošanu. Jaunie klienti e-mobi autorizācijas karti var pieteikt izmantojot portālu http://portal.e-mobi.lv.

Nākotnē norēķināties būs iespējams, izmantojot mobilo aplikāciju, kuru bez maksas varēs lejupielādēt “App Store” vai “Google Play”, kā arī izmantojot SMS, maksu par uzlādi pieskaitot mobilā telefona rēķinam. 

Cik jāmaksā par elektroauto uzlādi?

Maksa par uzlādes pakalpojumu CSDD ātrās uzlādes stacijās noteikta 0,15 eiro/min.
Klienti var saņemt diennakts atbalstu, zvanot pa tālr. 1859 vai +371 22001859 vai rakstot uz elektronisko pastu: info@e-mobi.lv.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!