Ziņas

Toyota Supra debitēs Gudvudas Ātruma festivālā

Toyota Supra atgriežas
335 ZS 3,0 turbomotors?
Cena vēl nav zināma

Nākamnedēļ gaidāmajā Gudvudas Ātruma festivālā debiju piedzīvos jaunākās paaudzes Toyota Supra. Japāņu autoražotājs par to paziņojis savā oficiālajā Twitter profilā – ar pavisam lakonisku ierakstu: “Toyota Supra atgriežas. A90. Gudvudas Ātruma festivālā 2018”.

Šobrīd gan neviens, izņemot Toyota, nezina, ko īsti ražotājs plāno parādīt. Publiskots tikai viens foto, no kura var secināt, ka tā varētu arī nebūt galīgā ražošanas versija, jo attēlā redzamo auto vēl sedz kamuflāžas uzlīmes.

Pagaidām par jauno Supra zināms vien tas, ka piektās paaudzes modelim ar šasijas kodu A90, visticamāk būs 3,0 litru benzīna turbomotors ar 335 ZS un 500 Nm. Taču tā nebūs jaudīgākā Supra modifikācija – tādu vēlāk izgatavos GRMN, ar vēl vairāk zirgspēkiem.

Par spīti tam, ka jaunā Toyota Supra tapusi ciešā sadarbībā ar BMW (motors, šasija, pārnesumkārba, pēc visa spriežot, nāk no Bavārijas – bet tas vēl nav oficiāli zināms), japāņu sporta kupeja atšķirsies no jaunā Z4 ne tikai ar dizainu, bet arī tehniskām iezīmēm. Tetsua Tada, Supra projekta galvenais inženieris ir izteicies, ka abiem auto ir atšķirīga balstiekārta un ierīču elektroniskā vadības bloka programatūra.  

Par cenām pagaidām vēl pāragri spriest – var pieļaut, ka Supra cenas ziņā varētu būt apmēram tikpat dārga, kā bāzes versijas Porsche Cayman (kam ir četrcilindru turbomotors).

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.