Ziņas

Koenigsegg Agera R piesmej Porsche 918

Divu hiperkāru spēkošanās uz Vācijas autobāņa
Porsche 918 Spyder pret Koenigsegg Agera R
Skaties video!

Ir superkāri, un tad ir arī tā dēvētie hiperkāri - ultrajaudīgi sporta auto, kuros izmantotās tehnoloģijas ir tikpat kosmiskas, kā to jaudas parametri un cenas. Taču tehniskie dati mēdz atšķirties – labs piemērs ir Porsche 918 Spyder un Koenigsegg Agera R.  

2013. gadā klajā laistais Porsche 918 Spyder pirms pieciem gadiem pārsteidza auto entuziastus ar izsmalcinātu hibrīdsistēmu un atmosfērisko V8 motoru, kas pilnveidots dažāda līmeņa autosacīkstēs. Pateicoties pilnpiedziņai un Porsche inženieru meistarībai, trasē tas ir vēl ātrāks nekā LaFerrari vai McLaren P1. Uz taisna ceļa tas nepilnā 21 sekundē var sasniegt 300 km/h. Tas ir ātrāk, nekā daži ierindas auto spēj sasniegt 200 km/h slieksni.

Tomēr, salīdzinot ar tādu auto, kā Koenigsegg Agera R, 20 sekundes 300 km/h sasniegšanai ir „lēni”. Zviedru hiperkārs šajā laikā spēj ne tikai veikt 0-300 km/h paātrinājumu (izdarot to 14,5 sekundēs), bet arī nobremzēt līdz 0 km/h.

Tāpēc nav brīnums, ka, satiekot Porsche 918 uz Vācijas autobāņa, Koenigseg Agera R vadītājs nespēja atturēties no kārdinājuma parādīt vācietim, „kur vēži ziemo”.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!