Ziņas

Toyota GR Super Sport - nākamās paaudzes hiperkārs

Toyota GR Super Sport koncepts
Pieredze no Toyota TS050 Hybrid LMP1 sacīkšu auto
1000 ZS hibrīdsistēma

Lemānas autosacīkšu laikā Toyota GAZOO Racing plašākai sabiedrībai demonstrējuši GR Super Sport konceptauto. Pirmoreiz šā gada janvārī Tokijas autoizstādē izrādītais hiperkārs ir aprīkots ar hibrīdtehnoloģiju, kas veidota saskaņā ar Toyota pieredzi autosportā - konkrēti FIA WEC sacensībās.

GR Super Sport Concept ir aprīkots ar V6 dubulto turbosistēmu un Toyota Hybrid System-Racing (THS-R), ļaujot attīstīt 100 ZS jaudu. Tieši šāda parauga sistēma ir arī Toyota TS050 Hybrid LMP1 sacīkšu auto.

Šigeki Tomojama, kurš ir GAZOO Racing Company prezidents, stāsta: “Piedalīšanās Pasaules izturības čempionātā – vienās no visizaicinošākajām autosporta sacensībām – un Lemānā – vienā no leģendārākajām trasēm – palīdz mums uzlabot mūsu pasaulē vadošās hibrīda elektriskās tehnoloģijas izstrādi un ļauj iegūtās zināšanas un pieredzi ieviest mūsu ražošanas modeļos.

Tā kā autobūves nozarei tuvojas ievērojamu pārmaiņu laiks, mēs turpināsim savu kaislību radīt automobiļus, kas ir patiesi aizraujoši. Neatkarīgi no tā, kā elektronika un digitālās tehnoloģijas turpinās mainīt automobiļus, mēs rūpēsimies par to, lai mūsu automobiļi nekļūtu par tikai vēl vienu patēriņa preci.

Šo projektu mēs uzsākām, jo ticam, ka tāda supersporta automobiļa, kas būtu tikpat aizraujošs kā TS050 Hybrid, radīšana lieliski papildinātu Toyota dalību WEC. Un reiz, jau pavisam tuvā nākotnē, mūsu klientiem būs iespēja sēsties pie šā apbrīnojamā automobiļa stūres un izbaudīt tā satriecošo jaudu un braukšanas veiktspēju,” sola Tomojama.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.