Ziņas

BMW 8. sērija: fotogalerija un video

BMW oficiāli atklāj jauno 8. sērijas kupeju
BMW 8. sērija - starp S-Klases Coupe un Porsche 911?
BMW 8. sērijas cena un aprīkojums vēl tiek precizēts

Pēc vairākiem konceptmodeļiem un neskaitāmiem fotošopiem, BMW beidzot ir parādījuši savas 8. sērijas kupejas galīgo, ražošanas versiju. Bavāriešu zīmola modeļu klāsta lepnākais auto ir iecerēts kā tiešs Mercedes-Benz S-Klases kupejas konkurents (ar domu, ka tas spēs ieintriģēt arī atsevišķus Bentley Continental GT pircējus), turklāt BMW cer, ka tas beidzot būs perfekts braukšanas baudas un luksusa klases komforta apvienojums – jo ar 7. sēriju tas līdz šim īsti nebija izdevies. Tieši tāpēc 8. sērijas kupejas prezentācija notika Lemānas trasē, BMW pārstāvjiem uzsverot šī modeļa sportisko un dinamisko raksturu.

BMW 8. sērijas āriene ar masīvo, zīmolam raksturīgo radiatora resti, nepārprotami liecina, ka šis auto ir nācis no Bavārijas. Tā garums ir 4,8 metri, platums 1,9 metri, bet augstums – 1,3 metri. Eiropā tas sākotnēji tiks piedāvāts ar 320 ZS un 680 Nm 3,0 litru Twin-Power sešcilindru dīzeļa turbodzinēju (840d xDrive), kas spēs 4,9 sekundēs sasniegt 100 km/h, kā arī M950i xDrive ar 530 ZS un 750 Nm 4,4 litru V8 benzīna biturbo motoru, kas to pašu varēs izdarīt 3,7 sekundēs.

Abām modifikācijām standarta aprīkojumā ir uzlabota astoņpakāpju Steptronic Sport automātiskā pārnesumkārba, adaptīvā M Sport balstiekārta un aktīvā stūres sistēma. Salonā – jaunākā parauga iDrive ar diviem pamatīgiem displejiem un septītās paaudzes operētājsistēmu.

Sagaidāms, ka pārdošanā 8. sērijas BMW nonāks gada beigās. Cena noteikti būs lielāka, nekā 7. sērijas BMW.

Skaties video!

Un lūk - ieskats 8. sērijas vēsturē...



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.