Ziņas

Nesēdies pie stūres reibumā - labāk izbaudi vēl vienu brīvdienu

CSDD vēlreiz atgādina, ka reibumā pie stūres labāk nesēsties
Katrs desmitais aptaujātais atzīst, ka ir sēdies pie stūres žvingulī
Draugi motivē iedzert, bet var arī glābt no autovadīšanas reibumā

Lielākā daļa - 96% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka nekādā gadījumā nav pieļaujams sēsties pie automašīnas stūres alkohola reibumā. Taču tajā pat laikā katrs desmitais CSDD veiktās aptaujas dalībnieks atzīst, ka viņam pēdējo trīs gadu laikā ir nācies to darīt.

Skaidrs, ka darba nedēļas gaitā daudzi ir noslogoti darbos līdz ausīm, un, kad pienāk garāks brīvdienu periods - tikpat kārtīgi atpūšas. Taču brīvdienas, vasara un alkoholiskie dzērieni ir kombinācija, kas nereti beidzas ar iepriekš neplānotu rezultātu. Un, atsākoties darba ritmam, laiks sēsties pie stūres pienāk, cilvēkam esot vēl diezgan aizdomīgā dvēseles stāvoklī.

Tāpēc CSDD šogad sabiedrību uzrunās ar patiesiem cilvēku stāstiem, kuros viņi atzīstas, ka ir svinējuši svētkus, sēdušies pie stūres reibumā un piedzīvojuši traģiskus mirkļus, zaudējot draugus, tuviniekus un pārdzīvojot grūtus un sāpīgus dzīvē atgriešanās mirkļus.

“Ir grūti skatīties realitāti – kā viena kļūda var mainīt jauniešu dzīvi. Mūsu kampaņas stāsti ir skarbi, patiesi, un tie noteikti liks sabiedrībai aizdomāties par sekām, kādas var būt, ja autovadītājs sēžas pie stūres reibumā,” norāda CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš. “Tādēļ mūsu aicinājums pirms vasaras saulgriežiem jau vairākus gadus ir nemainīgs: “Pieskati draugu, tuvinieku, jebkuru līdzcilvēku, lai viņš nekļūdās un nesēžas pie stūres reibumā!” Jo, kā saka traģēdijā cietušais, brīdī, kad “alkohols valda pār tevi, tu pārstāj kontrolēt savu rīcību un uzvedību”.

Protams, ir labi, ja pēc kārtīgas ballītes tuvumā vēl ir kāds cilvēks, kas ir skaidrā un spēj novērtēt situāciju. Jebkurā gadījumā, uz to nevajadzētu paļauties.



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.