Ziņas

Video ar jauno BMW X5

BMW X5 2018. gada modelis
Lielāks, ietilpīgāks un plašāk aprīkots
Jaunums - BMW X5 off-road pakotne

BMW laiduši klajā jaunākās paaudzes X5, kas ir kļuvis vēl lielāks, sportiskāks un labāk aprīkots nekā jebkad agrāk. No ārpuses tas nekļūdīgi ir atpazīstams kā X5, taču no līdzšinējās paaudzes modeļa to uzreiz var atšķirt pēc masīvas radiatora restes un priekšējā bufera, savukārt aizmugurē par to liecina atšķirīgs LED lukturu izmērs un optika – kaut arī to L burta forma palikusi nemainīga.

Turklāt klientiem būs iespēja savu auto individualizēt vēl tālāk, izvēloties kādu no vizuālā aprīkojuma pakotnēm. Kā ierasts, šajā sarakstā ir M Sport, kas atšķirsies ar papildus virsbūves krāsojuma elementiem, lielākām gaisa ieplūdes atverēm buferī un 20 collu izmēra diskiem. Taču piedāvājumā būs arī kaut kas jauns – xLine pakotne ar matēta alumīnija akcentiem, 19 collu diskiem un citiem elementiem. 

Salīdzinot ar līdzšinējās paaudzes modeli, jaunais X5 ir par 3,6cm garāks, 6,6cm platāks un 1,9cm augstāks. Riteņu bāze ir par 4,2cm garāka. Interjera dizains kopumā nav būtiski mainījies, taču BMW pazinēji uzreiz ievēros atšķirības, par kurām liecina stūre, slēdži un apdares materiāli. Mērinstrumentu panelis, kas atrodas blakus 12,3 collu izmēra infosistēmas ekrānam, ir pilnībā digitāls.

Opciju saraksts ir kļuvis vēl plašāks, cita starpā ietverot Bowers&Wilkins Diamond Surround akustisko sistēmu ar 20 skaļruņiem. Taču tos, kas vēl domās, vai ir vērts savu pašreizējo X5 mainīt pret jauno, interesēs arī praktiskums – bagāžas nodalījuma ietilpība ir 645 litri, ko var paplašināt līdz 1860 litriem, par papildus samaksu būs iespējams X5 aprīkot arī ar trešo sēdekļu rindu, padarot to septiņvietīgu – kas, ņemot vērā nedaudz augušos modeļa izmērus, jau sāk izklausīties pēc jēdzīgas opcijas, it īpaši ģimenēm. Tomēr, ja tev patiešām nepieciešams septiņvietīgs X sērijas BMW, iesakām pagaidīt drīzumā solīto X7. 

Motoru sarakstā – četras benzīna un dīzeļa motoru variācijas: 3,0 sečilindru benzīna motors ar 340 ZS un 450Nm, 4,4 litru tilpuma V8 (X5 xDrive50i) ar 462 ZS un 650 Nm (4,7 sekundes līdz 100 km/h), kā arī 265 ZS un 620 Nm 3,0 litru dīzeļdzinējs, kas solās būt populārākā modifikācija. Ja vajag vēl jaudīgāku dīzeli, piedāvājumā būs X5 M50d ar tāda paša tilpuma, bet quad-turbo motoru, kam ir 400 ZS, 760Nm un spēja sasniegt 100 km/h 5,2 sekundēs.

Visām modifikācijām standarta aprīkojumā ir astoņpakāpju automātiskā transmisija. Gaidāms arī X5 hibrīds un jaudīgā X5 M modifikācija. Interesanti, ka BMW ieviesuši arī papildus „bezceļu pakotni”, kas ietver pneimatisko balstiekārtu, ierobežotas slīdes diferenciāli un auto apakšdaļas aizsargplātnes, kā arī dažādas bezceļu braucējiem noderīgas mērierīces displejos.

Jaunais X5 pārdošanā nonāks gada beigās.

Skaties video!


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.