Ziņas

Peugeot parāda jauno 508 SW

VW Passat Variant konkurents no Peugeot
Jaunais Peugeot 508 SW
Latvijā tikai nākamgad

Tikai dažus mēnešus pēc jaunā "piecdurvju kupejas-sedana" 508 atklāšanas Peugeot laiduši klajā šī modeļa universāli, jeb 508 SW. Abi modeļi acīmredzami demonstrē franču autoražotāja vēlmi iekarot to pircēju daļu, kas vēlas biznesa klases komfortu, bet kaut kādu iemeslu dēļ nevar vai negrib braukt ar Audi, BMW vai Mercedes-Benz.

Salona materiāli un polsterējums ir dabīgā vai eko āda, īpaši matēta hroma ielaidumi, melna laka, Alcantara sēdekļu pārvalki. Vadītāja sēdeklim ir pieejama elektriskā priekšējo sēdekļu regulēšana un 8 punktu pneimatiska masāžas sistēma.

Liels uzsvars ir likts uz dažādu uzglabāšanas nodalījumu pieejamību: cimdu nodalījumā var novietot divas 1,5 litru pudeles, durvju kabatās pa vienai litra pudelei, centrālajā konsolē iebūvēti divi tasīšu turētāji un 6,4 litru uzglabāšanas nodalījums ar dzesēšanas funkciju. Inovatīvs risinājums ‒ zem centrālās konsoles ir vēl viens uzglabāšanas nodalījums, kas ir arī bezvadu mobilā tālruņa lādētāja atrašanās vieta.

Bagāžas nodalījuma izmērs standarta pozīcijā ir 530 litri, bet, ja aizmugurējos sēdekļus noloka (divās daļās 1/3 un 2/3), tiek radīts bagāžas nodalījums ar kopējo ietilpību 1780 litri. Bagāžas nodalījumu var atvērt gan ar tālvadības pulti, gan mehāniski. Tā slieksnis atrodas tikai 63,5 cm augstumā virs zemes.

Peugeot 508 SW tehnoloģijas un drošība

Jaunais Peugeot 508 SW piedāvā plašas jaunākās paaudzes vadības palīdzības sistēmas, kas atbilst aizvien prasīgāko klientu vēlmēm un EuroNCAP drošības kritērijiem - to vidū ir pat infrasarkanā nakts redzamības sistēma NightVision, adaptīvā kruīza kontrole ar automātisku apstāšanās un braukšanas uzsākšanas funkciju, 360 grādu kamera un uzlabota automašīnas parkošanās sistēma, kā arī daudz kas cits, kas mūsdienās ir pieejams teju visos jaunajos auto. 

Vadītājam ir iespēja regulēt piekari un auto dinamiku, izvēloties četrus dažādus braukšanas režīmus – ECO, Sport, Comfort un Normal. 508 SW ir pirmais Peugeot modelis, ko mūsu tirgū piedāvās tikai komplektācijā ar 8 pakāpju automātisko transmisiju. Motoru klāstā divi benzīna dzinēji (180 un 225 ZS), kā arī trīs dīzeļi - 130, 160 un 180 ZS.

Pirmā Peugeot 508 SW prezentācija plašākai sabiedrībai notiks Parīzes autoizstādē septembrī, bet pārdošanā Igaunijā/Latvijā/Lietuvā tas būs 2019. gada sākumā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Peugeot e-2008

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Peugeot e-2008 ir bagātīgi aprīkots elektriskais krosovers ar lielisku interjeru, kas piedāvā lielu plašumu gan pasažieriem, gan viņu bagāžai. Ar vienu uzlādi veicamais attālums nav tik iespaidīgs kā Kia e-Niro un Hyundai Kona, tomēr Peugeot pārspēj abus konkurentus ar zemāku cenu. Ja nepieciešams relatīvi kompakts elektriskais SUV, e-2008 kandidatūru noteikti ir vērts izskatīt.