Ziņas

Zagļi dažās sekundēs aizdzen auto ar Keyless Go sistēmu

Autozagļi pastiprina auto atslēgu raidīto signālu
Īpašs uztvērējs izveido atslēgas dublikātu
Skaties video!

Ja tev pieder jauks un salīdzinoši dārgs auto, turklāt tu vēlies turpināt būt tā īpašnieks, tad ar apdrošināšanu vien nepietiks, lai atturētu zagļus no tā aizdzīšanas. Būtu vērts padomāt par garāžu vai metāla kasti, kur turēt tā atslēgas.

Garāža ir labs risinājums, jo starp zagli un tavu auto ir fizisks šķērslis – vēl vienas durvis, kas garnadzim jāatslēdz. Savukārt metāla kaste domāta pavisam citam mērķim – tā slāpē signālu, ko pārraida tavas automašīnas atslēga.

Šis signāls ir tas, kas zagļiem ļauj aizdzīt tavu auto bez īpašām problēmām. Izmantojot signāla uztvērēju, autozagļi to pārraida uz vēl vienu ierīci, kas atrodas līdzās automašīnai. Šī ierīce, jeb faktiski – raidītājs kļūst par tavas automašīnas atslēgu kopiju, tāpēc automašīna domā, ka tiek izmantota īstā atslēga.

Šis video uzskatāmi demonstrē, cik vienkārši un bez lieka trokšņa var nozagt automašīnu, kurai ir „Keyless Go” sistēma – kāda ir daudzām mūsdienu automašīnām. Zagļiem bija nepieciešamas vien 10 sekundes, lai uztvertu un pastiprinātu automašīnas atslēgu raidīto signālu un vēl 10 sekundes, lai apmainītos vietām un pazustu no notikuma vietas.

Turklāt zagļi izpildīja vēl vienu „mājasdarbu” – deaktivizēja automašīnas GPS raidītāju, kas būtu ļāvis varas iestādēm noteikt viņu atrašanās vietu.

Skaties video!


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.