Ziņas

Unikāla izstāde Rīgas Motormuzejā - Daudzveidīgais RAF

Sen neredzēti Rīgas Autobusu Fabrikas (RAF) modeļi
RAF Stils, RAF Roksana un citi padomju laiku autobūves paraugi
Ģimenes biļešu pircējiem - What Car? žurnāls dāvanā

No 24.maija Rīgas Motormuzejā būs skatāma unikāla izstāde - "Daudzveidīgais RAF", kur apmeklētājiem būs iespēja apskatīt, kādas automašīnas savulaik tika ražotas tepat Latvijā, Rīgas Autobusu Fabrikā, jeb - RAF.

Rīgas autobusu fabrika (RAF) ir sava veida leģenda. Gandrīz 50 gadus - no 1949.gada līdz 1998.gadam šī rūpnīca konstruēja dažādām vajadzībām domātus mikroautobusus, kas tika izplatīti visā Padomju Savienībā. Tālaika autobūves kontekstā RAF auto inženieri kļuva par komercauto dizaina celmlaužiem visā sociālistisko republiku saimē.

Gandrīz tikpat lielā skaitā kā pasažieru auto, RAF ražoja arī speciālos transportlīdzekļus ar pielāgotiem virsbūvju risinājumiem. To vidū - operatīvo dienestu transportlīdzekļi, maršruta taksometri, autovilcieni, elektromobiļi, kemperi, komerctransports - pikapi, furgoni, autoveikali un pat patologanatomu laboratoriskie automobiļi.

Rīgas Motormuzejs ar izstādi “Daudzveidīgais RAF” ļaus ieskatīties leģendas neredzamajā pusē. Pirmo reizi tiks eksponēti mazpazīstami RAF speciālie spēkrati, kas izgatavoti tepat Rīgā, Duntes ielas darbnīcās. Izstāde tematiski turpinās Motormuzeja patstāvīgajā ekspozīcijā apskatāmo RAF spēkratu kolekciju.

Interesantāko eksponātru vidū ir 1994.gadā ražots speciāla furgona – autoveikala eksperimentālais paraugs, rūpnīcā septiņdesmitajos gados izgatavotā RAF piekabe vasarnīca, kā arī pēdējais RAF izstrādātais mikroautobusu modelis RAF “Stils”. Kā viens no izstādes galvenajiem eksponātiem jāizceļ 1991.gadā RAF eksperimentālajā cehā izgatavotais mikroautobuss ar angļu dizaina akcentu RAF 1, zināms arī kā RAF-ROKSANA.

Šis ir īstais brīdis apmeklēt Motormuzeju, turklāt - kopā ar ģimeni, jo ģimenes biļešu pircējiem dāvanā būs jaunais What Car? žurnāls - TOP 100 GAIDĀMIE AUTO.





Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.