Ziņas

Rolls-Royce Cullinan: pats greznākais luksusa SUV pasaulē

Rolls-Royce Cullinan SUV
Veidots uz jaunākā Phantom platformas
Luksusa SUV karaļa cienīgs aprīkojums

Rolls-Royce laiduši klajā savu pirmo apvidus auto, kas vienlaikus ir arī pirmais super-luksusa krosovers pasaulē. Tā nosaukums ir Cullinan, tieši tāds pats kā lielākajam jebkad uz šīs planētas atrastajam dimantam.

Rolls-Royce jauno modeli prezentē kā luksusa bezceļnieku, jeb auto, kas pirmo reizi spēj piedāvāt tik augsta līmeņa komfortu šajā segmentā. Te gan uzreiz jāpiebilst, ka tie bija pircēji, kas senajam britu zīmolam pieprasīja tieši šādu auto.

Tas veidots uz jaunākās paaudzes Phantom platformas, bet zem Cullinan motora pārsega atrodas 6,75 litru V12 biturbo benzīna motors ar 571 ZS un 850 Nm. Jāņem vērā, ka tas ir Rolls-Royce, tāpēc 0-100 km/h paātrinājuma laiks netiek atklāts, taču ražotājs norāda, ka tas var sasniegt 250 km/h un pie šī sliekšņa tā ātrums ir elektroniski ierobežots.



Rolls-Royce Cullinan ir pneimatiskā balstiekārta, kas nodrošina augstākā līmeņa gaitas komfortu pat nesaudzīgos bezceļa apstākļos. Pilnpiedziņas sistēmai ir režīms “Everywhere”, kas nodrošina pilnu griezes momentu, ļaujot vadītājam mesties bezceļu piedzīvojumos uz jebkāda ceļa seguma. Ražotājs apgalvo, ka Cullinan spēj šķērsot dziļākus ūdeņus, nekā jebkurš cits luksusa SUV, jeb - 54 centimetrus.

Braucot šādos - un arī citos bezceļa apstākļos, Cullinan aktīvā balstiekārta ar gaisa kompresora palīdzību nospiež uz leju ikvienu riteni, kuram, pēc borta datora domām, sāk pazust saķere.

Cullinan garums ir 5,3 metri, platums 2,16 metri, bet augstums 1,83 metri. Fakts, ka tas sver 2,66 tonnas, nav nekāds pārsteigums. Bentley Bentayga ir īsāks un šaurāks.



SUV karaļa cienīgs aprīkojums


Pircēji varēs izvēlēties kādu no divām aizmugures sēdvietu konfigurācijām - “normālos” Lounge sēdekļus, vai arī Individual. Bagāžas nodalījuma ietilpība ir 600 litri, turklāt - pirmoreiz Rolls-Royce modelī - sēdekļu atzveltnes var nolocīt, izveidojot 1930 litru plašu kravas nodalījumu. Tādējādi tas ir arī pats praktiskākais Rolls-Royce. Vēl viena īpatnība ir regulējama stikla siena, kas aizsedz pasažieru sēdvietas no kravas nodalījuma, lai uzturētu salonā normālu temperatūru, pat ja bagāžas nodalījums ir atvērts.

Kā jau varētu gaidīt, Cullinan ir piebāzts ar jaunākajām drošības tehnoloģijām, sākot jau ar Night Vision un Vision Assist sistēmām, kas māk atšķirt meža dzīvniekus un gājējus. Un tā ir tikai neliela daļa no ārkārtīgi plašajām un ne gluži lētajām aprīkojuma opcijām. Jāņem vērā, ka Cullinan cena ir vismaz  300 tūkstoši eiro vēl pirms pircēji sāk likt klāt sev vēlamās ekstras.

Skaties video!





Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!