Testa brauciens

Renault Trucks T-sērija: pirmie iespaidi

Renault Trucks testa diena 333 trasē
Izmēģinām divus T-sērijas vilcējus
Pasaules Gada kravas auto titula ieguvēji

AutorsGuntars Pulss

Aizvadīta pirmā Renault Trucks smago automašīnu testa diena - un arī Whatcar.lv iepazinās ar ražotāja jaunumiem un piedāvājumiem, apmeklēja servisa centru un devās izmēģinājuma braucienos ar jaunajiem T-sērijas modeļiem.

T-sērijas modelis, kas 2015. gadā ieguva Pasaules Gada kravas auto titulu, ir Renault Trucks flagmanis. Varētu padomāt, ka šājā segmentā dizains ir otršķirīga parādība, bet tā nav - šis modelis ir apbalvots arī ar Vācijas Dizaina balvu. 

Mēs izmēģinājām divus T-sērijas vilcējus -  T480 ar augsto guļamkabīni un T440 ar zemo kabīni. 333 trasē pārliecinājāmies, cik viegli patiesībā ir vadāms šāds sastāvs, pat ja tas sver 40 tonnas.

Kravas pārvadāšanas uzņēmumu autoparkiem Renault Trucks modeļu klāstā ir diezgan plašs piedāvājums dažādiem segmentiem – ne vien starptautiskajiem un vietējiem pārvadājumiem paredzētie T un D sērijas modeļi, bet arī būvniecībai un skarbiem apstākļiem piemērotie C un K sērijas modeļi.

Pēdējie sevi lieliski pierādījuši un ir pieprasīti Sibīrija, kur ir īpaši sarežģīti braukšanas apstākļi, tā mums atzina Renault Trucks zīmola pārdošanas vadītājs Latvijā Arvis Tauriņš.

Taču arī Latvijā Renault Trucks šķiet pamatota izvēle - automašīnu  apkope pieejama četros servisa centros Rīgā, Daugavpilī, Valmierā un Ventspilī. Klientiem ir iespēja izvēlēties kādu no vairākiem apkopju piedāvājumiem, kas tiek piemēroti atkarībā no darba specifikas un paredzētā nobraukuma. Tas ir diezgan svarīgi, jo atvieglo darbu plānošanu un sniedz iespēju aprēķināt un kontrolēt autoparka izmaksas uz katru kilometru.

Renault Trucks arī ieguldījuši prāvus līdzekļus rezerves daļu noliktavas izveidē, lai vajadzīgās detaļas būtu pieejamas tūlīt un tādējādi automašīnu dīkstāves laiks tiktu samazināts līdz minimumam.

 Kas ir Renault Trucks?

Balstoties uz vairāk nekā gadsimtu senām franču zināšanām par kravas automašīnām, Renault Trucks apgādā transporta nozares speciālistus ar plašu pakalpojumu un transportlīdzekļu klāstu (no 2,8 līdz 120 T), kas pielāgots lokālai un reģionālai sadalei, celtniecībai un aktivitātēm lielā attālumā. Renault Trucks dizaina izstrāde, salikšana, kā arī vairuma sastāvdaļu ražošana notiek Francijā.

Renault Trucks ir daļa no Volvo Group, kas ir viena no pasaulē vadošajām kravas auto, autobusu, celtniecības aprīkojuma, kā arī jūras un industriālo dzinēju ražotājām. Grupa piedāvā arī visaptverošus finanšu un apkalpošanas risinājumus. 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Renault Captur

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Captur pievilcīgais dizains, bagātīgo versiju kvalitatīvais interjers un zemā cena patiks daudziem, taču tā mazjaudīgie dzinēji un gaitas īpašības nedaudz atpaliek no konkurentu piedāvātā. Mēs vēlētos arī lielāku plašumu aizmugurē sēdošajiem.