Ziņas

Vismaz pusmiljonu vērtais Dakāras rallija Toyota Hilux ierodas Rīgā

Benedikta Vanaga Toyota Hilux Gazoo Racing - Whatcar.lv stendā
Dakar Service Truck, World RX spēkrats un rallija Fabia R5
Šonedēļ izstādē Auto 2018 Ķīpsalā

Kā uzvarēt Dakāras rallijā? To vēl pirms leģendārajām autosacīkstēm vaicājām lietuvietim Benediktam Vanagam, kurš ir viens no populārākajiem sportistiem savā dzimtenē - un pazīstams arī tālu aiz tās robežām.

Viens no daudzajiem priekšnoteikumiem ir - laba sacīkšu mašīna. Benedikta Vanaga īpaši rallijreidam būvētais Toyota Hilux Gazoo Racing pikaps maksā ap pusmiljonu eiro - un, pēc diezgan ilgas pierunāšanas mums izdevās Benediktu pārliecināt, ka tas ir jāparāda arī Latvijas publikai. Šonedēļ tas būs apskatāms Latvijā, Ķīpsalā notiekošajā autoizstādē "Auto 2018" - What Car? stendā

Starp citu, Dakaras rallijreidā, kas ik gadu norisinās Dienvidamerikā - no Peru līdz Argentīnai, Benedikts Vanags savulaik ir braucis arī ar Latvijā tapušo “OSCar”. Vairāku aizvadīto gadu laikā Benedikts ir izpelnījies Dakaras rallijreida visātrākā Baltijas autosportista titulu. Bez šī sacīkšu bolīda izstādē būs apskatāms arī tā "service truck". Skaties video!


World RX sacīkšu auto

Savukārt par Latvijā notiekošu autosporta sacensību spilgtiem eksemplāriem īpaši būs parūpējusies komanda “Sports Racing Technologies” (SRT). Tuvojoties rallijkrosa pasaules čempionāta “World RX” šā gada sezonai un jo īpaši gaidot rudenī Latvijā notiekošo “Neste World RX of Latvia” posmu, izstādē būs apskatāms SRT svaigi sagatavotais RX2 klases “Ford Fiesta” sacīkšu spēkrats. Mazais hečbeks ir aprīkots ar pilnpiedziņas sistēmu un 310 zirgspēku jaudīgu motoru, kas novietots spēkrata vidū.

Rallija Škoda Fabia R5

Tikmēr klasiskais rallijs būs pārstāvēts ar “Škoda Fabia R5”. Šis sacīkšu spēkrats, kas izstādē “Auto 2018” būs apskatāms pie “Škoda” markas standarta vieglajiem automobiļiem, ir aprīkots ar 1,6 litru četrcilindru benzīna turbomotoru, kas attīsta 275 zirgspēku jaudu un 420 ņūtonmetru griezes momentu.

Rezultātā mazais R5 klases sacīkšu pilnpiedziņas spēkrats no vietas līdz 100 km/h spēj paātrināties 4,2 sekundēs un maksimāli sasniegt 200 km/h. Šāds sacīkšu auto modelis, kas sevi rezultatīvi ir pierādījis ne tikai rallijā Latvijā, bet arī citviet Eiropā, maksā aptuveni 200 tūkstošus eiro.

 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.