Ziņas

Andra Dambja Paikspīkas rekordauto - Rīgas Motormuzejā

Joprojām nepārspēts rekords elektroauto klasē
Andra Dambja konstruētais 1600 ZS eO PP100
Apskatāms Rīgas Motormuzejā

Leģendārā Paikspīkas (Pikes Peak) trase ir daudzu autosportistu sapnis - līkumainais ceļš, kas nepārtraukti ved arvien augstāk kalnā, prasa ārkārtīgi lielu meistarību - un ne visiem ir pa spēkam to veikt puslīdz cienījamā laikā.

Tāpēc autosporta aprindās tikpat leģendārs ir Andra Dambja un viņa komandas konstruētais “eO PP100” bolīds, kas ar pilotu Rīsu Millenu pie stūres Paikspīkā kļuva par čempionu elektroauto klasē - un šobrīd ir apskatāms Rīgas Motormuzejā

Elektromobilim ir tērauda cauruļu rāmis un oglekļa šķiedras virsbūve, tā svars - 1200 kg. Spēkrats aprīkots ar septiņiem elektromotoriem, kuru griezes moments ir 2520 Nm, jauda - 1600 ZS un maksimālais ātrums 260 km/h.

2016.gada sacensībās ar latviešu konstruēto 1600ZS (tas ir vairāk, nekā Bugatti Chiron) elektromobili pieredzējušais jaunzēlandiešu braucējs Rīss Millens (Rhys Millen) 20 kilometru garo trasi ar 156 pagriezieniem pievarēja 8 minūtēs un 57 sekundēs. Elektromobiļu klasē šis rekords vēl nav pārspēts. Tas, kā Millens to izdarīja, ir redzams šajā video:


Paikspīkas trases rekords kopējā ieskaitē pieder franču autorallija pilotam Sebastjēnam Lēbam, kurš to uzstādīja 2013. gadā ar “Peugeot”, finišu sasniedzot pēc 8 minūtēm un 13 sekundēm.

Tuvojošās Lieldienu brīvdienas ir lieliska izdevība apskatīt šo latviešu superauto, jo Rīgas Motormuzejs apmeklētājiem būs atvērts visas brīvdienas, kā ierasts no pl.10.00 līdz pl.18.00. Pie tam, līdz 2.aprīlim vēl var paspēt apskatīt youngtimer spēkratu izstādi “Piepildītie sapņi”. Padomāts arī par ģimenēm - mazākajiem muzeja apmeklētājiem būs sagatavota Lieldienām piemērota aktivitāte ar olu meklēšanu muzeja ekspozīcijā. Vērīgākajiem olu meklētājam tiks kāda salda dāvaniņa no muzeja.

Par muzeju

Rīgas Motormuzejs ir Baltijā lielākais un modernākais seno spēkratu muzejs, kur apskatāma iespaidīga kolekcija no visas pasaules. Ekspozīcija papildināta ar interaktīviem ekrāniem, videostāstiem, virtuālo realitāti un citām aktivitātēm.

Tāpat muzejs nodrošina papildu pakalpojumus: interaktīvu audio gidu, muzeja kafejnīcu, suvenīru veikalu, plašu bezmaksas autostāvvietu, bērnu rotaļu zonu un āra spēļu laukumu.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.