Ziņas

Paziņota jaunā Volvo V60 cena Latvijā

Jaunais Volvo V60 2018. gada modelis
Jaunākās drošības un komforta sistēmas
Volvo V60 cena, sākot no 40 000 eiro

Pirms oficiālā pārdošanas sākuma vasarā, Latvijā uz īsu mirkli bija apskatāms jaunākās paaudzes Volvo V60 modelis, kas tikai pagājušonedēļ tika prezentēts Ženēvas auto izstādē.

Jaunais Volvo V60 ir būvēts uz Volvo Cars SPA (Scalable Product Architecture) platformas, kas līdz šim izmantota 90. sērijas un XC60 modeļos, garumā tas ir paaudzies par 12,6 cm un sasniedz 4,761 metrus. Bagāžās nodalījuma tilpumu no standarta 529 litriem, nolokot pasažieru sēdekļus, iespējams palielināt līdz pat 1364 litriem.

Dzinēju gamma V60 modeļus ļaus komplektēt ar T5 un T6 benzīna dzinējiem, kas attiecīgi nodrošinās 250 un 310 zirgspēku jaudu. Savukārt divas plug-in hibrīda sistēmas Twin Engine AWD, kurās iekļauts 10,4 kilovatstundu litija jonu akumulators un 65 kW elektromotors, ļaus veikt līdz 45 km tikai ar elektrību vien un sasniegt vidējo degvielas patēriņu 2,1 – 2,2 litri uz 100 km, neskatoties uz 340 un 390 zirgspēku jaudu.

Dīzeļdzinēju cienītājiem tiks piedāvāti D3 un D4 dīzeļdzinēji ar 150 un 190 zirgspēku jaudu. Dīzeļdzinējus būs iespējams komplektēt ar sešu pārnesumu manuālo vai astoņu pārnesumu automātisko pārnesumkārbu, savukārt pārējiem dzinējiem būs pieejama tikai automātiskā pārnesumkārba. Visas automašīnas ar T6 dzinēju un hibrīda sistēmu būs tikai ar visu riteņu piedziņu, taču AWD būs iespējams komplektēt arī ar jaudīgāko dīzeļdzinēju.

Volvo drošība - arī jaunajā V60

City Safety sistēma spēj atpazīt gājējus, velobraucējus un lielākus dzīvniekus, kā arī nobremzēt vai izmainīt kustības virzienu, lai tos pasargātu. Savukārt jaunākā Oncoming Mitigation sistēma spēj identificēt frontālās sadursmes draudus un samazināt automašīnas ātrumu. Par kopējo drošību rūpējas arī tādi drošības līdzekļi kā joslas asistents, aklās zonas asistents un daudzi citi - tas, galu galā, ir Volvo.

Jaunajā Volvo V60 tiks uzstādītas arī jaunākās Sensus izklaides un informatīvās sistēmas, kas atbilst Apple CarPlay un Android Auto standartiem, un automašīnas lietotājiem nodrošina ārkārtīgi plašas sinhronizēšanas un informatīvās iespējas, kā arī lielisku skaņu, ko nodrošina divu leģendāru audio kompāniju - Harman Kardon un patiešām iespaidīgo Bowers & Wilkins akustiskās sistēmas.

Testa braucieniem jaunie Volvo V60 būs pieejami sasniegs gada vidū, modeļa cena Latvijā ir, sākot no 40 000 eiro, bet pirmie klienti savus jaunos Volvo V60 saņems šī gada rudenī.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Volvo V60 Cross Country

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Gluži kā standarta Volvo V60, arī Cross Country ir ietilpīgs ģimenes universālis ar kvalitatīvu interjeru. Turklāt ceļošanai piemērotais auto ir labi aprīkots, komfortabls, viegli lietojams un daudzpusīgs, pateicoties paaugstinātajam klīrensam. Jāņem vērā tas, ka standarta V60 versija būs lētāka kā iegādes brīdī, tā arī lietošanas laikā, savukārt Audi A4 Allroad būs klusāks un izsmalcinātāks.