Ziņas

Ženēvas auto izstāde 2018: Startech Bentley Bentayga

Startcech palielina Bentley Bentayga jaudu līdz 710 ZS
1070 Nm griezes moments; 3,9 sekundes līdz 100 km/h
Jaudas palielinājums vien ir jauna Volkswagen Golf cenā

Lielākajai daļai to cilvēku, kas var atļauties iztērēt ceturtdaļmiljonu eiro par automašīnu, pilnībā pietiek ar Bentley Bentayga 6,0 litru tilpuma W12 motora 608 zirgspēkiem un 908 Nm griezes momentu. Kā Whatcar.lv par to pārliecinājās testa braucienā, koplietošanas satiksmē ir grūti atrast vietas, kur netraucēti izbaudīt tā spēju pārsniegt 300 km/h ātruma slieksni.  

Tomēr vienmēr ir vieta uzlabojumiem, un ja tu tiešām vari nopirkt Bentayga, tad jaudas palielinājums, kas maksā apmēram tikpat, cik jauns VW Golf – 19 tūkstoši eiro – tev arī ir pa spēkam, it īpaši ņemot vērā faktu, ka atsevišķas “īpašās” Bentayga virsbūves krāsas maksā vēl vairāk.  

Startcech ateljē izstrādātais Bentayga jaudas palielinājuma komplekts sastāv no diviem “plug-and-play” moduļiem, proti, pirms tehniskās apskates tos var izņemt, lai pēc tam ievietotu atkal. Tie palielina Bentayga W12 jaudu līdz 710 ZS, griezes momentam sasniedzot 1070 Nm.

Jautājums ir vienīgi par to – vai tas ir tā vērts? Paātrinājums no 0-100 km/h gan noslīd zem 4 sekunžu sliekšņa, taču faktiski 3,9 sekundes līdz simtam ar Startech “čipu” ir tikai 0,2 sekundes ātrāks, nekā Bentayga W12 standarta versijai, turklāt maksimālais ātrums – 301 km/h – paliek tāds pats.

Tāpēc Startech piedāvā arī virkni citu uzlabojumu, kas par papildus jaudu signalizē arī ar vizuāli tehniskiem elementiem – pazeminātu klīrensu, vēl sportiskāku izplūdes sistēmu un vēl šo to, par ko gan ir jāpiemaksā vēl un vēl, atbrīvojot klienta naudasmaku no vēl dažiem tūkstošiem eiro.

Vēl viens Startech jaunums - pamatīgi uztūnēts Range Rover Velar. Lūk, kāds tas izskatās:

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Bentley Bentayga

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Bentley Bentayga iezīmē pilnīgi jaunu leģendārā britu zīmola attīstības virzienu - būdams pirmais Bentley SUV, tas savā ziņā jau ir vēsturisks auto – tomēr tas tik un tā ir īsts Bentley: ātrs, komfortabls, elegants un aprīkojams pēc katra individuālā klienta visprasīgākajām vēlmēm. Lai arī tas nav lēts, tas noteikti ir labāks pirkums nekā dārgākās Range Rover versijas.