Ziņas

Ženēvas auto izstāde 2018

Sākas Ženēvas auto izstāde
Prestižākā un nozīmīgākā ikgadējā auto izstāde
Whatcar.lv speciālreportāžas visas nedēļas garumā

Šonedēļ sākas Ženēvas auto izstāde, senākais un prestižākais auto industrijas saiets pasaulē.

Lai arī izmēru ziņā tas nav tik vērienīgs, kā reizi divos gados notiekošais Frankfurtes autošovs, tieši Ženēvas “salons” tiek uzskatīts par pasaulē lielāko auto izstādi, jo relatīvi kompaktā formā, Palexpo izstāžu hallē tiek ieskicētas auto industrijas tendences un ir pārstāvēti visi vadošie ražotāji, tai skaitā tādi eksotiski zīmoli, kā Morgan, Lotus, Koenigsegg, Pagani, McLaren un daudzi citi, tai skaitā ekskluzīvie auto tūninga ateljē, piemēram, Mansory, kas ženevā tradicionāli izrāda pašus trakākos no saviem projektiem.

Ženēvas auto izstādes pluss ir arī fakts, ka Šveice ir autobūves neitrālā teritorija – atšķirībā no Frankfurtes, kur milzīgos paviljonos dominē Vācijas zīmoli, vai Parīzes, kur aprotamu iemeslu dēļ lielākā platība atvēlēta Francijas autoražotājiem, Palexpo izstāžu hallē nekādas pārmērības netiek pieļautas - un viss jaunākais ir demokrātiski izvietots un apskatāms dažu stundu laikā, katru gadu, marta sākumā - ar Šveices pulksteņa cienīgu precizitāti. 

Šī iemesla dēļ Ženēva ir autožurnālistu un auto entuziastu “Meka” – arī Whatcar.lv šogad ir Šveicē, izmantojot iespēju redzēt visas auto-pirmizrādes divas dienas pirms 8. marta, kad izstāde tiek atvērta plašākai publikai - un šīs nedēļas laikā ziņosim par praktiski visiem modeļiem, kurus ir vērts pieminēt vai redzēt.

To vidū ir jaunais Volvo V60, BMW X4, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe, Lamborghini Urus, Lexus UX krosovers, Audi A6, Peugeot 508, Mercedes-AMG GT4, kā arī virkne konceptauto, piemēram Toyota Gazoo Supra, vai Volkswagen ID Vizzion, kas iecerēts ka Tesla Model S konkurents.

Jaunākā informācija un fotogalerijas – arī Whatcar.lv Facebook profilā. Skaties, dalies un komentē, mēs būsim priecīgi dzirdēt Tavu viedokli par automašīnām, kas šogad varētu paradīties arī uz Latvijas ceļiem.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.