Ziņas

Ženēvas auto izstāde 2018: jaunais Audi A6

Jaunais Audi A6 2018. gada modelis ir klāt
Jaunākās tehnoloģijas no Audi A8
Audi A6 cena Vācijā no 58 000 eiro

Šis ir jaunais Audi A6, kam pēc dažiem gadiem vajadzētu kļūt par ierastu parādību arī Latvijas ceļu satiksmē – modelis ir starp populārākajiem auto otrreizējā tirgū. Jaunais Audi A6 ir jau astotās paaudzes modelis, kas atkal akcentē tendenci, ko jau var novērot BMW un Mercedes-Benz modeļu hierarhijā – dizaina ziņā tas diezgan jūtami ietekmējies no klasi augstākā A8 (tāpat kā BMW 5. sērija no 7. sērijas, bet Mercedes E-Klase no S-Klases).

Jaunais A6 ir viena no galvenajām Audi pirmizrādēm Ženēvas auto izstādē un šobrīd pieejamā informācija liecina, ka arī jauno tehnoloģiju un aprīkojuma ziņā tas lielā mērā atspoguļos to, ko jau varam redzēt jaunākajā A8 – tai skaitā trīs dažādu priekšējo lukturu optikas izvēles opcijas, no kurām visdārgākā ir HD Matrix LED tehnoloģija ar īpašām dienasgaitas gaismām.

Kopumā jaunais Audi A6 izskatās diezgan sportisks, ko vēl vairāk akcentēs papildu noformējuma iespējas, ietverot jau zināmo un Audi fanu aprindās iecienīto S Line.

Jaunais Audi A6 ir arī lielāks, nekā priekštecis - 4,939 mm garš, 1,886 mm plats un 1,457 mm augsts. Pateicoties palielinātajiem izmēriem, var prognozēt, ka arī salons būs ietilpīgāks, piedāvājot vairāk vietas aizmugurē sēdošajiem.

Komforta opciju sarakstā būs Bang&Olufsen akustika, gaisa kvalitātes kontroles sistēma ar jonizatoru un aromatizētāju, kā arī īpaša interjera izgaismojuma pakotne – ļaujot individualizēt atmosfēru jaunā A6 salonā. Protams – arī autonomās vadības sistēmas, kas jau debitējušas jaunajā A8 un A7.

Eiropas tirgū A6 būs pieejams ar 3,0 litru TFSI V6 benzīna motoru, kam ir 340 ZS un 500 Nm. Tandēmā ar septiņpakāpju S tronic pārnesumkārbu un standarta quattro pilnpiedziņas sistēmu 100 km/h no nulles tas spēj sasniegt 5,1 sekundē.  

Dīzeļu piekritējiem – tāda paša tilpuma V6 motors ar 286 ZS un 620 Nm, astoņpakāpju tiptronic pārneesumkārba un quattro pilnpiedziņa.

Neatkarīgi no izvēlētā motora, Audi A6 ir aprīkots ar īpašu hibrīdsistēmu, kas ar litija jonu baterijas palīdzību ļauj nedaudz samazināt motora slodzi – un attiecīgi arī degvielas patēriņu.  

Audi norāda, ka veikti uzlabojumi arī balstiekārtā, nolūkā palielināt gaitas komforta un vadāmības līdzsvaru – pozīciju, kas ir īpaši svarīga vācu biznesa klases segmenta auto pircējiem.

Vācijā jaunā Audi A6 cena sākas no 58 000 eiro.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!