Ziņas

Vēl stingrāks sods par mobilo telefonu lietošanu pie stūres

Sods par telefona lietošanu pie stūres Francijā būs vēl stingrāks
Nedrīkstēs turēt telefonu rokā arī, ja auto ir apstājies ceļa malā ar izslēgtu dzinēju
Ierobežojumu kritiķi uzskata, ka šāds lēmums nav pareizs

Līdz ar Francijas tiesas lēmumu turpmāk šajā valstī ir aizliegts turēt rokā mobilo tālruni, atrodoties pie stūres – pat ja auto ir apstājies ceļa malā un dzinējs ir izslēgts.

Tiesas lēmums konkretizē līdzšinējo likuma redakciju, kurā aizliegums izmantot mobilo tālruni pie stūres tika attiecināts uz “atrašanos satiksmē”. Tas nozīmē, ka autovadītāji vairs nevarēs piestāt ceļa malā, lai atbildētu uz zvanu, vai kādam zvanītu – viņiem būs jāmeklē tuvākā autostāvvieta vai degvielas uzpildes stacija, vai jebkura cita vieta, kas ir nost no koplietošanas ceļiem.

Vienīgais izņēmums – ja noticis ceļu satiksmes negadījums, vai arī – auto ir tehniska problēma, kas prasa veikt zvanu vai sūtīt SMS. Turklāt tas attiecas uz visiem – arī tūristiem no Latvijas.

Ja Francijas ceļu policists redzēs, ka tu sēdi pie stūres ar telefonu rokā – rēķinies ar 135 eiro sodu.  

Šis ir viens no pēdējiem Francijas amatpersonu soļiem ceļu satiksmes negadījumu skaita mazināšanā. Nesen tika veiktas korekcijas arī ātruma ierobežojumos uz divvirzienu ceļiem – tagad tie ir 80 km/h līdzšinējo 90 km/h vietā.

Tomēr telefonu lietošanas ierobežojumiem ir arī kritiķi – viņi uzskata, ka tie nav pareizi, jo likumam būtu jāmotivē autovadītāji apstāties, kad ir vajadzība runāt pa telefonu, nevis tas jāaizliedz – jo tagad sanāk, ka sods būs tik un tā – vienalga, vai tu apstājies, runājot pa telefonu, vai nē.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.