Ziņas

Land Rover Defender ar V8 motoru

405 ZS jaudas Defender Works V8 iezīmē Land Rover 70. gadadienu
0 līdz 100 km/h tikai 5,6 sekundēs
Ierobežots skaits - tikai 150 eksemplāri

Land Rover Defender ir kulta apvidnieks, kas patīk daudziem - tomēr savā garajā mūžā tas parasti bijis pieejams ar bezceļu braucieniem pietiekamiem, bet ikdienai - ne pārāk jaudīgiem motoriem. Tāpēc par godu Land Rover 70. gadadienas svinībām 2018. gada Defender pieejams arī modifikācijā ar V8 benzīna motoru.

Defender Works V8 ir jaudīgākais un ātrākais šī modeļa pārstāvis, kas jebkad radīts. 5.0 litru V8 atmosfēriskais dzinējs nodrošina 405 ZS jaudu un 515 Nm griezes momentu (Kā zināms, Defender standarta versijai ir vien 122 ZS un 360 Nm). Atšķirībā no standarta Defender tas spēs 0 līdz 100 km paātrinājumu veikt teju trīs reizes ātrāk - vien 5,6 sekundēs, bet maksimālais ātrums ticis palielināts līdz 171 km/h.

Jaguar Land Rover Classic vadītājs Tims Hanigs skaidro: “Mēs zinājām, ka ir pieprasījums pēc jaudīgāka un ātrāka Defender; Land Rover autentiskums ir viens no svarīgākajiem iemesliem, kāpēc zinoši klienti iegādājas šīs kolekcionāru sērijas Defender automobiļus.”

70. gadadienas kolekcijā būs pieejami tikai 150 Defender V8 eksemplāri ar jau minēto motoru, astoņu pārnesumu ZF automātisko transmisiju ar sporta režīmu, uzlabotām bremzēm un vadāmību (atsperes, amortizatori un stabilizācijas stieņi), kā arī ekskluzīviem 18 collu Sawtooth tipa vieglmetāla diskiem ar 265/65 R18 apvidus riepām.

Standartaprīkojumā pieejamas astoņas virsbūves krāsas, tostarp divas matētas apdares, kas kontrastē ar Santorini Black jumtu, riteņu arkām un priekšējo režģi. Pieejami arī mehāniski apstrādāta alumīnija durvju rokturi, degvielas tvertnes vāciņš un Defender uzraksts uz dzinēja pārsega. Uzlabota visaptverošā apgaismojuma sistēma ietver bi-LED priekšējos lukturus.

Priekšējo paneli, durvju paneļus, griestus un Recaro sporta sēdekļus pilnībā klāj Windsor ādas apdare. Land Rover Classic ir aprīkoti ar īpašu Classic informācijas un izklaides sistēmu.

Pieejama būs gan 90, gan 110 riteņu garenbāzes Defender Works V8 versija, ko būs iespējams iegādāties tieši no Land Rover Classic. Cenas Lielbritānijā gan sākas no 150 tūkstošiem mārciņu, tas nozīmē, ka Defender Works V8 ir patiešām jaudīga Porsche Cayenne vai pat Bentley Bentayga cenā.

Taču labā ziņa ir tā, ka drīzumā no Land Rover Classic būs iespējams iegādāties arī plašu Defender Works V8 iedvesmotu papildaprīkojumu, tostarp papildaprīkojumu jaudas palielināšanai TDCi dīzeļdzinējam, kā arī augstas veiktspējas piekari un bremzes. Modeļa fani var uzelpot - Land Rover plāno turpināt Defender mantojumu un izmantos tā tehnoloģiju, progresīvo veiktspēju un dizaina risinājumus, lai nodrošinātu Defender vārda ilgmūžību.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!