Ziņas

100 interesantākie policijas auto pasaulē

Eiropas un citu valstu ceļu policijas zīmīgākie auto
No Renault Megane RS līdz Porsche, Lamborghini un Bugatti
Auto eksotika ceļu policistu autoparkos - Lykan, Brabus, Spyker un citi

Ikviena autovadītāja dzīvē agri vai vēlu pienāk brīdis, kad aizmugurē parādās ceļu policijas transportlīdzeklis, kas ar ieslēgtām bākugunīm rosina tūlīt pat apstāties ceļa malā. Parasti šādas situācijas gribas pēc iespējas ātrāk aizmirst, taču ir izņēmuma gadījumi, kas pat varētu kvalificēties lepnam foto sociālajos tīklos. Jo – lai arī likumsargi visā pasaulē galvenokārt pārvietojas ar diezgan garlaicīgiem transportlīdzekļiem, laiku pa laikam ir redzami gan Porsche, gan Lamborghini un vēl eksotiskāki auto ar uzrakstu “policija” uz sāniem.

Lai arī daži no tiem ir tikai publicitātes kampaņu rezultāts, daudzi citi tiek reāli izmantoti arī ikdienā. Mēs apkopojām, mūsuprāt, spilgtākos piemērus.

Brabus Rocket (Vācija)

Nopietni uztūnēti auto var būt nāvejoši, tāpēc vācu tūninga gigants Brabus radījis šo transportlīdzekli, lai parādītu policistiem, kā to darīt pareizi. Protams, ne visiem nodokļu maksātājiem (un valsts budžeta iestādēm) ir pa kabatai iegādāties luksusa sedanu ar vairāk kā 700 ZS V12 motoru…

Lotus Esprit (Lielbritānija)

Šis laikam ir viens no pirmajiem policijas auto, kas galvenokārt tika izmantots publicitātes mērķiem. Autoražotājs Lotus bija bāzēts Norfolkas grāfistē Lielbritānijā, tāpēc ir diezgan loģiski, ka turienes policija to izmantoja dažādos sabiedriskos pasākumos, pievēršot uzmanību ceļu satiksmes noteikumu ievērošanas jēgai.

Porsche Panamera (Austrālija)

Porsche ražo automašīnas, kas daudzus šī zīmola auto īpašniekus nepārtraukti provocē uz dažādām palaidnībām, tāpēc autoražotājs labprāt izmantoja iespēju spodrināt savu tēlu, aizdodot vienu Panamera Austrālijas policijai ceļu drošības kampaņām.

 

Porsche 911 (991)(Austrālija)

Un, lai Austrālijas policiju patiešām ieintriģētu, Porsche aizdeva viņiem arī vienu 911 Carrera. Lūk, tas bija auto, kas reāli pievērsa autovadītāju uzmanību – par spīti tam, ka (vismaz oficiāli) tika izmantots vien atļautā braukšanas ātruma robežās. 

Ferrari 458 (Itālija)

Kad aiz restēm nonāca viens no Milānas organizētās noziedzības bosiem, varas iestādes konfiscēja viņa 458 Spider un pārveidoja to par kustīgu vides reklāmu, lai atgādinātu, ka noziegumam parasti seko arī sods.

 

BMW 428i (Vācija)

Vācija ir starp tām valstīm, kurās ir spēcīgi attīstīta auto tūninga kultūra, taču ne visi tūnētāji ievēro saprāta vai likuma robežas, tāpēc šis vaļasprieks nereti izpelnās negatīvus komentārus sabiedrībā un medijos. Lai to mainītu, ateljē AC Shnitzer sadarbībā ar Vācijas Polizei daļēji sponsorē kampaņu Tune it! Safe! ar dažādiem spilgtiem piemēriem, no kuriem viens ir šis BMW 428i ar gandrīz 300 ZS.

Chevrolet Corvette (Vācija)

Amerikāņu “muskuļmašīna” varbūt nešķiet dabiska ceļu policijas izvēle Vācijā. Taču, ja tev ir jāuzrauga satiksme uz tiem autobāņu posmiem, kur nav maksimālā ātruma ierobežojuma, šāds auto ar 6,2 litru V8 Stingray motoru izskatās pietiekoši iespaidīgs, lai atgādinātu ceļu satiksmes dalībniekiem par likumsargu eksistenci. Arī šis auto ir daļa no Tune it! Safe! kampaņas.

VW Golf R (Vācija)

2017. gada decembrī klajā laistais jaunākais VW Golf R arī ir Tune it! Safe! kampaņas projekts. Komplektā ar uzlabojumiem no Oettinger ateljē, tam ir vismaz 400 ZS un patiešām iespaidīgi 20 collu izmēra diski.

 

Lexus RC F (Austrālija)

Lexus RC-F ar savu teju 500 ZS atmosfērisko V8 motoru ir populāra izvēle Āzijas reģiona strītreiseru aprindās, tāpēc ne velti policija izvēlējusies tieši šo modeli, lai pievērstu jauniešu uzmanību un lieku reizi atgādinātu par pārgalvīgas vai agresīvas braukšanas iespējamajām sekām.

Bet tagad – par patiešām interesantiem auto, kas ir bijuši vai joprojām ir redzami ceļu policistu ikdienas transportlīdzekļu autoparkos.

 

Nissan Rui Qi (Ķīna)

Ķīnā ražotais Nissan Rui Qi ir apvidus auto uz pirmās paaudzes Navara bāzes, kas ar saviem izmēriem un visurgājēja spējām ir perfekti piemērots policijas uzdevumiem. Zhengzhou-Nissan kopuzņēmumā būvēto auto izmanto arī citas valdības iestādes, kā arī Ķīnas pasts, turklāt tas pieejams arī kā elektroauto.

Chevrolet Caprice PPV (ASV)

Līdz pat 2017. gada oktobrim ASV policijas vajadzībām tika ražots šāds aizmugures piedziņas auto, kas aizvietoja līdzšinējo Ford Crown Victoria autoparku. General Motors vinnēja konkursu ar savā paspārnē ietilpstošā Austrālijas atzara Holden izgatavoto policijas kreiseri, kas tika veidots uz Caprice sedana bāzes. Īpašā modifikācija tika izgatavota ekskluzīvi policijai un nekad nenonāca pārdošanā ierindas pilsoņiem.

Lada 2107 (Krievija)

Kā mēdz teikt, "ar prātu Krieviju nesaprast", un to lieliski atspoguļo arī ārkārtīgi plašais bijušās padomju valsts kārtības sargu autoparks. Tajā joprojām ir Lada 2107, gadu desmitu laikā pārbaudīts pārvietošanās līdzeklis, kas nav diez ko ātrs un uzticams, bet nodrošina četrus riteņus, stūri un sēdekļus - lai Krievijas policistiem nebūtu jāiet ar kājām. Par spīti tam, ka autobūve kopš šī modeļa debijas ir krietni attīstījusies, nav ilgi jāblandās pa Maskavas centru, lai ieraudzītu kādu no 2017 modeļiem, kas joprojām patrulē ielās.

Wartburg 353W (Austrumvācija)

Kamēr kapitālisma jūgā grimstošās Rietumvācijas policisti lepni vizinājās savos Audi 200 un BMW E28, viņu tautieši “demokrātiskajā” Austrumvācijā pārvietojās ar Wartburg 353W, kuru vienīgais pluss bija salona apsilde.

Smart Fortwo (ASV)

2016. gadā Ņujorkas policijas autoparku papildināja vairāki simti jaunākās paaudzes Smart Fortwo. Sīciņais mazauto ir viens no pašiem gausākajiem motorizētajiem transportlīdzekļiem, ko iespējams nopirkt ASV, tāpēc policijas “īstie veči” to neizmanto – ar smārtiem braukā tie kārtības sargi, kas izraksta soda kvītis par auto novietošanas pārkāpumiem un skatās, lai tūristi ar īrētajiem Segway nemaisās pa ielu braucamo daļu.

Volkswagen Passat (Ķīna)

Šis ir pats populārākais policijas auto Ķīnā. Volkswagen ķīniešu policistus ar automašīnām nodrošina jau diezgan ilgi, Passat vien ir piedzīvojis veselas trīs paaudžu maiņas un savdabīgas versijas īpaši šīs Āzijas lielvalsts tirgum. Piemēram šis ir Passat Lingyu, kurā acīgāki whatcar.lv lasītāji noteikti pamanīs iezīmes no pirmās paaudzes Škoda Superb.

Volvo Amazon (Zviedrija)

“Ražots Zviedrijā” – ko gan citu varētu izvēlēties šīs Skandināvijas valsts policisti, ja ne Volvo? Volvo Amazon, kas nāca klajā 1956. gadā, veiksmīgi izkonkurēja tolaik zviedru policistu izmantoto Saab 96, kam bija tikai divas durvis, tātad – ne pārāk ērts pielietojums aizdomās turēto nogādāšanai tuvākajā iecirknī. Volvo Amazon šo procesu padarīja krietni ērtāku.

 

Renault 4CV (Francija)

Vēl viens vēsturisks policijas auto ir Parīzes policijai īpaši izgatavotais Renault 4CV, kam bija speciāli veidoti logi, atvieglojot šaušanu pa bēgošiem noziedzniekiem. Šajā fotogrāfijā redzamais antīkais auto (viens no 75, kas jebkad tika saražoti) nesen izsolē tika pārdots par 39 tūkstošiem eiro. 

Mercedes-Benz C220 CDI (Vācija)

No pirmā acu uzmetiena tas nešķiet kaut kas īpašs, jo šī gadsimta sākumā ar tiem bija pilna Vācija, taču konkrētās paaudzes Mercedes-Benz C220 CDI kļuva par pirmo Polizei automašīnu sudraboti zaļajā noformējumā. Praktiskie vācieši saprata, ka sudraba krāsas auto būs vieglāk pēc tam pārdot, tāpēc no 2000. gada pasūtījumos šo pamatkrāsu ietvēra kā obligātu prasību, aplīmējot piegādātos auto ar zaļu līmplēvi.

Mercedes-Benz GLE63 AMG (Austrālija)

Uzņēmumu autoparku papildināšana ir ikviena autoražotāja sapnis, savukārt policijas pasūtījums ir kā odziņa uz tortes. Tāpēc Mercedes uz 12 mēnešiem piešķīruši Austrālijas policijai pilnībā aprīkotu GLE63 AMG, “tāpat vien, patestēt”.

Mercedes-Benz E43 AMG (Austrālija)

Vēl viens Mercedes Austrālijas policijas autoparkā ir šis E43 ar 3,0 litru tilpuma V6 turbodzinēju. Tas neizskatās tik nikns, kā GLE63 AMG, taču ar saviem saviem 400 ZS tas spēj atbruņot lielu daļu noteikumu pārkāpēju no vēlmes strauji pamest notikuma vietu.

 

Nissan Leaf (Šveice)

Bieži vien, lai panāktu satiksmes noteikumu ievērošanu, pietiek ar redzamu policijas klātbūtni vien. Ženēvas policija šim nolūkam izmanto Leaf elektroauto, kas ir biežs skats pilsētas ielās, turklāt nepiesārņo gaisu. Tāpēc Leaf tiek izmantots arī vairāku citu Eiropas valstu lielpilsētu kārtības sargu arsenālā.

 

BMW i8 (Čehija)

Kad BMW piešķīra Čehijas policijai vienu i8 elektroauto, likumsargiem bija iespēja ar to veikt 20 tūkstošus kilometru, lai pārbaudītu jaudīgā un videi draudzīgā modeļa piemērotību ikdienas patruļām. Diemžēl jau pēc mēneša šis auto tika “nošķilts" un gan BMW, gan čehu policisti nolēma šo ideju pēc iespējas ātrāk aizmirst.

Audi TT (Ungārija)

Kad tirgū parādījās pirmās paaudzes Audi TT, Ungārijas policija nolēma, ka šis ir pats piemērotākais transportlīdzeklis, lai vajātu vietējos jauniešus - satiksmes huligānus, kas nereti apdraudēja mierīgos iedzīvotājus ar saviem tūnētajiem vācu auto. Interesanti, ka policija izvēlējās 1,8T, nevis modifikāciju ar 3,2 V6 motoru.

BMW i3 (ASV)

Kompakts, izveicīgs un ļoti ekonomisks – tieši tāpēc BMW i3 ir populāra izvēle daudzu lielpilsētu policijas autoparkos. Šis ir viens no 100 BMW i3 eksemplāriem, kādi ir Losandželosas centra rajona policistu rīcībā.

Nissan 370Z (Japāna)

Japānas policistu autoparkos praktiski nav ārvalstīs ražotu auto, vietējie autoražotāji uzskata par lielu godu sadarboties ar pašmāju likumsargiem, piedāvājot plašu spektru ar dažāda kalibra transportlīdzekļiem. To vidū ir vairāki jaudīgi 370Z Nismo, kurus var redzēt Tokijas ielās.

 Brabus G-Wagen (Dubaija)

Jau gadiem ilgi Dubaijas emirāts laiku pa laikam nokļūst pasaules uzmanības lokā ar visai eksotiskiem policijas transportlīdzekļiem, kas reāli tiek izmantoti kārtības sargu ikdienā. Ņemot vērā teju neierobežotos resursus, kas ir Dubaijas emīra rīcībā, ar parastu G-Klases Mercedes diez vai kādu būtu izdevies pārsteigt. Tāpēc kārtības sargi tika pie šī modeļa Brabus versijas - 700 Widestar, lai spētu veiksmīgi tikt galā ar saviem pienākumiem gan metropoles ielās, gan apkārtnē esošajos smiltājos. 

 

Hummer H2 (ASV)

Kāds Teksasas šerifs nebija mierā ar ierindas Hummer H2 patruļmašīnu, tāpēc no iecirkņa budžeta atvēlēja līdzekļus īpašam pasūtījumam no Vācijas tūninga ateljē Geiger. Vācieši izdarīja visu pēc labākās sirdsapziņas, palielinot V8 motora jaudu līdz 700 ZS un uzstādot “hammeram” gangsteru cienīgus 28 collu izmēra diskus. Tādā veidā nodrošinot, ka šerifa H2 ir ne vien ļoti ātrs, bet arī ārkārtīgi nekomfortabls gaitas ziņā. 

 

BMW 501 (Vācija)

Bija laiki, kad pie šo auto stūres varēja sēsties tikai tie Vācijas ceļu policisti, kuru braukšanas prasmes atbilda visaugstākajiem kritērijiem. Automašīnas pilnībā tika konstruētas BMW rūpnīcā, ekskluzīvi policijas vajadzībām, ar 2,6 litru V8 (un vēlāk 3,2 litru V8) motoru. 

Spyker (Nīderlande)

Autoindustrija Nīderlandē nav tik attīstīta, kā tomātu, tulpju un dažu citu interesantu augu audzēšana, taču Spyker viņiem ir. Viens C8 Spyker, komplektā ar Audi 4,2 V8 motoru kādu laiku bija manāms arī uz šosejām, kas savieno Nīderlandi ar ātrumu mīlošo Vāciju.

BMW 530d Touring (Vācija)

BMW ir leģendārā vācu seriāla “Trauksme Kobrai 11” varoņa Semīra Gerkāna iecienītais pārvietošanās līdzeklis, ar kuru viņš nereti spēj braukt krietni ātrāk un izpildīt daudz ko vairāk, nekā vienkāršie iedzīvotāji ar šķietami tādiem pašiem auto. Arī reālajā dzīvē vācu policisti labprāt izvēlas BMW, jaunākais viņu autoparka papildinājums ir 530d xDrive Touring, taču tā jaudas parametri publiski netiek izziņoti. Laikam tāpēc, ka tie noteikti ir lielāki, nekā standarta 530d.

 

Land Rover Discovery (Itālija)

Itālijas “karabinieri” izmanto daudz un dažādus Land Rover. Piemēram, Defender ir redzami kalnainajos Alpu apvidos, bet arī Discovery ir diezgan bieža parādība, it īpaši Sardīnijā un Sicīlijā, kur ceļi nereti ir daudz sliktāki nekā Latvijā.

 

Nissan GT-R (Abu Dabi)

Ne tikai arābu emirātos vien, arī citviet pasaulē šur tur redzami policijas Nissan GT-R. Tomēr šis konkrētais auto ir Abu Dabi, kur tas papildina diezgan iespaidīgu policijas autoparku, kurā ir gan Rolls-Royce, gan Chevrolet Camaro, gan vēl kaut kas, par ko atsevišķi pastāstīsim pēc brīža… 

Lamborghini Huracan (Itālija)

Itālijas policija izsenis ir slavena ar saviem Lamborghini Gallardo, viņiem bija divi, taču viens tika sadauzīts, dzenoties pakaļ kādam likumpārkāpējam. Nebija ilgi jāgaida, līdz tā vietu ieņēma šis Huracan, kas tiek lietots krietni piesardzīgāk – galvenokārt, lai ārkārtas situācijās palīdzētu cietušajiem, kuru dzīvība karājas mata galā un ir atkarīga no donoru orgāniem, kurus iespējams uzglabāt īpaši veidotajā ledusskapī Huracan priekšgalā.

Volvo V90 (Zviedrija)

Volvo sāka piegādāt automašīnas Zviedrijas policijai jau 1926. gadā, divus gadus pēc savas dibināšanas. Tāpēc nav pārsteigums, ka zviedru policistu autoparka lepnums tagad ir V90, ko paši likumsargi novērtējuši kā labāko auto, kāds šobrīd ir piedāvājumā.

Lamborghini Aventador (Dubaija)

Vēl viens interesants auto no Dubaijas policijas garāžas – Lamborghini Aventador LP700-4, kas izskatās diezgan labi līdzās turpat esošajiem BMW i8, Audi R8 V10 un McLaren MP4-12C.

BMW 530d - netrafarēts (Vācija)

5. sērijas BMW ir populārs ceļu policijas auto Vācijā, taču bieži vien tas ir netrafarēts. Ņemot vērā šī modeļa plašo izplatību arī privātpersonu un uzņēmumu garāžās, policistiem izdodas neuzkrītoši sekot līdzi notiekošajam uz autobāņa un piepeši parādīties “no nekurienes”, kad notiek kaut kas dramatisks, piemēram, apdzīšana pa labo, nevis kreiso pusi. Vai arī – lai izklīdinātu cieši viens otram aizmugurē braucošu auto kolonnu, kas kustas pa trešo joslu ar ātrumu ap 200 km/h stundā.

Porsche 918 Spyder (Dubaija)

Tad, kad tev ir darīšana ar pilsoņiem, kuru rīcībā ir pasaulē ātrākie auto, tev pašam noderētu vienlīdz sensacionāls transportlīdzeklis. Tāpēc Dubaijas policistiem pa rokai ir ne tikai jau iepriekš minētie sporta auto, bet arī ekskluzīvais Aston Martin One-77, relatīvi ikdienišķais Bentley Continental GT, bet arī šis Porsche 918 Spyder.

Ford F-150 Police Responder (ASV)

Pats pārdotākais auto ASV nav ne Nissan Qashqai, nedz arī Toyota C-HR, bet gan Ford F-150, kas tiek uzskatīts par pietiekami kompaktu un ekonomisku auto ikdienas vajadzībām, gluži kā Škoda Octavia tepat Latvijā. Īpaši ASV policijai Ford sākuši ražot Police Responder F-150 pikapus, kuriem ir gandrīz 400 ZS 3,5 litru V6 motors, labākas bremzes un dažādiem ceļa apstākļiem piemērotas riepas.

Tas ir vienīgais pikaps ASV policijas autoparkā, kam piešķirta “pakaļdzīšanās transportlīdzekļa” kvalifikācija. Maksimālais ātrums gan ir 160 km/h, taču to F-150 spēj sasniegt diezgan strauji, turklāt – gan uz šosejas, gan tuksnesī. 

 

Bugatti Veyron (Dubaija)

Ņemot vērā to, kāda transportlīdzekļu izvēle ir šī turīgā emirāta policistiem, var diezgan droši secināt, ka viņu braukšanas prasmes ir tikpat augstā līmenī. Jo vairāk nekā 1000 ZS Bugatti Veyron nav domāts mājsaimniecēm – abi divi Veyron, kas ir Dubaijas policistu rīcībā, joprojām šad un tad ir redzami patruļās uz ielām. 

 

Lykan Hypercar (Abu Dabi)

Visu, ko dara Dubaija, Abu Dabi cenšas izdarīt vēl labāk. Abu emirātu sāncensību lieliski atspoguļo arī policijas automašīnas – un ekskluzivitātes ziņā Abu Dabi ir vienā rāvienā pārtrumpojuši konkurentus, nopērkot policistiem vienu no 7 uz šīs planētas eksistējošiem Lykan Hypercar – par apmēram trīsarpus miljoniem dolāru.

 

Alfa Romeo Giulia QV (Itālija)

Tam varbūt ir tikai 2,9 litru V6 motors, taču ar vairāk nekā 500 ZS Alfa Romeo Giulia QV nebūt nav parasts ceļu policijas auto. 100 km/h ātrumu tas sasniedz 3,9 sekundēs, maksimālais ātrums ir virs 250 km/h, tāpēc labāk apstājies, ja Itālijas ceļojuma laikā ieraugi to savā atpakaļskata spogulī…

Ford Mustang Interceptor (ASV)

Daudzi varbūt to nezina, taču ASV tūninga ateljē Steeda Autosport jau vairāk nekā 20 gadus nodarbojas ar trafarētu un netrafarētu auto piegādi amerikāņu policijai. Tāds ir arī šis Interceptor – ar uzrakstu “policija” vai bez, tam zem motora pārsega ir diezgan iespaidīgi 777 ZS.

Porsche 911 (993)(Vācija)

1996. gadā Porsche atzīmēja īpašu jubileju – kopējais saražoto auto skaits sasniedza miljonu. Tāpēc vācu policisti tika pie 911 Carrera, kas vairākus gadus cītīgi vajāja ātruma pārkāpējus uz autobāņiem, līdz nonāca Porsche muzejā Štutgartē, kur tas ir apskatāms vēl šodien.

Porsche 356 (Nīderlande)

Porsche 356 kā patruļmašīna ir bijusi vairāku Eiropas valstu policijas autoparkos – šie modeļi bija populāri Vācijā, Beļģijā un Nīderlandē, kā arī Austrijā. Šajā attēlā redzamais auto ir viens no 40, kas nonāca Nīderlandes policijas rīcībā. Līdz mūsu dienām saglabājušies vien 3 eksemplāri un viens no tiem 2014. gadā izsolē tika pārdots par 235 tūkstošiem eiro.

 

Mitsubishi Evo X (Lielbritānija)

Leģendārais Mitsubishi rallija auto ilgus gadus ir bijis starp britu policijas interesantākajiem transportlīdzekļiem – ar uzrakstu “Police” ir redzēti gan astotās, gan devītās un arī desmitās paaudzes Evo. Par to nevajadzētu brīnīties – pilnpiedziņa, jauda, spēja braukt ātri gan pa asfaltu, gan grants ceļiem – ko vēl vairāk likumsargi varētu vēlēties?

 

Renault Megane RS (Francija)

Francijas policija, iespējams, ir Renault labākais klients – tieši Megane RS ir populārākais šī zīmola auto franču likumsargu autoparkā. Otrs populārākais ir Peugeot Partner, taču tam ir tikai 90 ZS… Diemžēl, mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka taupības pasākumu dēļ Francijas žandarmērija varētu atteikties no jaunākā modeļa Megane RS pasūtījuma, jo šo auto ekspluatācija tomēr nav lēts prieks. Tā vietā kā pakaļdzīšanās auto uz valsts autoceļiem varētu būt kriminālās pasaules pārstāvjiem konfiscētie transportlīdzekļi.

 

 Porsche 911 Targa (Beļģija)

Beļģi ir slaveni ar stipru alu, izmeklētāju Erkilu Puaro un šokolādi, kā arī vienu no interesantākiem policijas auto pasaulē. Šim 911 Targa ir diezgan unikāla iezīme – aizmugurējā stikla tīrītājs. Jācer, ka trešajam policistam šajā foto bija pašam savs auto, jo 911, kā zināms, ir tikai divas sēdvietas.

 

BMW Isetta (Vācija)

Ne visi Vācijas policisti reiz tika pie tiem jaudīgajiem BMW un Porsche, kādus pieminējām šajā rakstā – liela daļa bija spiesti savu darba dienu pavadīt šajos mikroauto, kas nebūt nebija ātri, taču ļoti interesanti gan.

Subaru Impreza WRX (Latvija)

Šis raksts nebūtu pilnvērtīgs, ja tajā nebūtu pieminēts viens no pašiem  interesantākajiem policijas auto Baltijas valstīs – Latvijas ceļu policijas netrafarētais Subaru Impreza WRX. 2007. gadā par 131 925 latiem tika iepirktas sešas šādas automašīnas un - kā liecina aculiecinieku novērojumi - vismaz viena no tām vēl joprojām tiek izmantota.  

Atsauksmes un komentāri? Raksti mums uz jautajums@whatcar.lv

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.