Ziņas

Lamborghini Urus parāda savus 650 ZS jaunā video

Lamborghini atgriežas SUV segmentā ar Urus
3,6 sekundes līdz 100 km/h; 12,8 līdz 200 km/h
Cena, sākot no 171429 eiro

Lamborghini atgriezušies SUV segmentā, laižot klajā pilnīgi jaunu, super-krosoveru vai apvidus auto, sauciet to kā gribiet, taču tas ir pats sportiskākais un ātrākais sērijveida modelis, kas līdz šim ir redzēts šajā klasē.

Tāds arī ir Lamborghini nolūks. 4,0 litru biturbo V8 benzīna motors lieliski iederas zem Urus motora pārsega, padarot to par cienīgu papildinājumu to Lamborghini īpašnieku garāžās, kur jau atrodas kāds Aventador vai Huracan. Vai arī - kā spilgta pirmā iepazīšanās ar leģendāro itāļu sporta auto zīmolu, ar Urus iegādi nonākot šajā elitārajā klubā.



Ar 650 ZS un 850 Nm, kas ir tā rīcībā, Lamborghini spēj 0-100 km/h paātrinājumu veikt 3,6 sekundēs, 0-200 km/h 12,8 sekundēs, bet tā maksimālais ātrums ir 305 km/h. Nākotnē Urus būs pieejams arī ar hibrīddzinēju, ko varēs uzlādēt no parastas rozetes.

Ievērojamā jauda tiek novadīta visiem četriem riteņiem ar elektro-hidrauliskas astoņpakāpju automātiskās transmisijas palīdzību. Jaudas sadale starp asīm ir 40/60, tātad ar akcentu uz aizmuguri. Pēc nepieciešamības, 70% jaudas var tikt padoti priekšējiem riteņiem, kamēr aizmugurējie proporcionāli var saņemt līdz 87%.

Lamborghini Urus ir arī aizmugures riteņu piestūrēšanas sistēma kā Aventador S, kas atvieglo manevrēšanu un vairo stabilitāti lielākos ātrumos, kā arī padara braukšanu ērtāku šaurās stāvvietās, pagriežoties vienā vai otrā virzienā.



Urus ir vairāki braukšanas režīmi - Strada, Sport, Corsa, Neve (sniegs), Terra (bezceļš) un Sabbia (smiltis), kā arī individuāli, pēc vadītāja ieskatiem sakomplektēts režīms Ego.

Lamborghini Urus ir 5112 mm garš, 2016 mm plats un 1638 mm augsts, tātad apmēram tikpat liels, kā Mercedes-Benz GLE Coupe.  Tā svars ir 2200 kg - mazāks nekā Cayenne Turbo, ar kuru tam ir kopīgi platformas elementi. Bagāžas nodalījuma ietilpība ir no 616 līdz 1596 litriem.

Urus bāzes cena Eiropā sākas no 171429 euro, pirmās piegādes klientiem gaidāmas 2018. gada pavasarī. 

Skaties video!





Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lamborghini Urus

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Urus varbūt nav pats praktiskākais SUV, taču tas apvieno galvu reibinošu ātrumu ar tādu komfortu un praktiskumu, kas ļauj to izmantot kā ikdienas auto.

Lietota auto tests