Ziņas

Jaunais Jeep Wrangler nonāk atklātībā

Jeep laiž klajā jauno Wrangler
Modernizēta āriene, jaunas tehnoloģijas interjerā
Pārdošanā nākamgad, vispirms ASV

Ir pagājuši vairāk nekā 10 gadi kopš Jeep Wrangler piedzīvojis pēdējās lielās izmaiņas – un tikko Losandželosas auto izstādē prezentēts šī ikoniskā apvidnieka ceturtās paaudzes modelis.

Wrangler fani var īpaši neuztraukties – leģendārā auto ārējais izskats nav būtiski mainījies, vienīgi atsevišķās pozīcijās tas ticis modernizēts, atdodot godu un cieņu vēsturiskajām tradīcijām.

Interjerā pārmaiņu ir mazliet vairāk, ņemot vērā jauno tehnoloģiju pieejamību mūsdienu autobūvē. Mērinstrumentu panelī ir 3,5 collu (vai 7 collu) TFT displejs, bet paneļa vidū – 7 vai 8,4 collu Uconnect infosistēmas monitors, USB pieslēgvietas, 12 un 115 voltu rozetes, jauni sīklietu nodalījumi un pat sabvūfers.

Tiesa gan, uzreiz redzams, ka Jeep nav centušies padarīt Wrangler par Grand Cherokee, par spīti mazliet elegantākajam interjera noformējumam. Revīzija veikta arī Wrangler balstiekārtā, taču saglabājot rāmja šasiju, kas ir būtisks priekšnoteikums bezceļu braukšanas entuziastiem. Atsevišķi virsbūves paneļi ir no alumīnija.

Motoru klāstā šobrīd ir 285 ZS un 353 Nm 3,6 litru tilpuma V6 Pentastar benzīna motors, kā arī 268 ZS un 400 Nm 2,0 litru tilpuma četrcilindru benzīna turbodzinējs ar salīdzinoši primitīvu hibrīdtehnoloģiju.

Vispirms jaunais Jeep Wrangler būs pieejams tikai Ziemeļamerikā, kur pasūtījumu pieņemšana sāksies janvārī. Plānots, ka nākamgad šis modelis būs pieejams arī Eiropā, taču vēl nav zināms vai (un kāds) tā arsenālā būs dīzeļdzinējs.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!