Ziņas

Viss, kas jāzina par jauno Ford Transit Custom

Ford laiž klajā jauno Transit Custom
2,0 litru tilpuma Ford EcoBlue dīzeļmotors
Komercauto segmentam unikālas drošības sistēmas

Ford laiduši klajā jauno Transit Custom komercauto – līdz ar vienas tonnas kravnesību tas piedāvā jaunu dizainu, pilnīgi jaunu interjeru un lielāku produktivitāti.

Jaunā modeļa pasūtījumu pieņemšana visā Eiropā sāksies decembrī, bet pirmie Transit Custom eksemplāri pie klientiem nonāks, sākot ar 2018. gada pirmajiem mēnešiem.

Ford EcoBlue motors un jauns ECOnetic variants

Jauno Transit Custom darbina 2,0 litru tilpuma Ford EcoBlue dīzeļmotors, kas tika ieviests 2016. gadā. Salīdzinājumā ar iepriekšējo 2,2 litru dīzeļmotoru jaunais motors ar 105 ZS, 130 ZS un 170 ZS jaudu nodrošina līdz 13 procentiem uzlabotu degvielas ekonomiju un par 20 procentiem augstāku griezes momentu zemu apgriezienu režīmā.

Klientiem, kuri vēlas saņemt vislabāko produktivitāti un degvielas ekonomiju, atjaunotais modelis tiek piedāvāts ar jauno ECOnetic variantu, kura emisiju apjoms ir 148 g/km CO2, bet degvielas patēriņš - 5,7 l/100 km.

ECOnetic variantā, kas pieejams 300 sērijas mikroautobusam ar īso riteņu bāzi, ir 105 ZS motors ar unikālu kalibrāciju un automātiskās izslēgšanas-ieslēgšanas iespēju, zemas rites pretestības riepas, paātrinājuma kontroles funkcija, kā arī fiksēts ātruma ierobežotājs pie 100 km/h sliekšņa.

Uzlabots praktiskums

Jaunais Transit Custom pieejams ar divu augstumu jumtiem, divām riteņu bāzes iespējām, pilno masu no 2,6 līdz 3,4 tonnām, kravnesību līdz 1450 kg, kā arī dažādiem virsbūvju veidiem: mikroautobusu, kombi un mikroautobusu ar dubulto kabīni.

Pieejamas arī jaunākās apgaismojuma tehnoloģijas, un modeļiem ar augstāku aprīkojuma līmeni ir iebūvētas pamanāmās jaunās LED dienas braukšanas gaismas un jaudīgi HID Xenon priekšējie lukturi.

Transit Custom ir arī plašākais salons savā klasē, instrumentu paneļa ietilpība vien ir 25 litri, ieskaitot trīs ērtus atveramus nodalījumus tā augšējā virsmā, uz kuras atvēlēta vieta mapēm vai mobilajām ierīcēm, kā arī lielu cimdu nodalījumu, kura apakšējā daļā var stāvus ievietot A4 izmēra mapes.

Komercauto segmentam unikālas drošības sistēmas

Jaunais Transit Custom ir pirmais modelis komerctransporta segmentā, kurā tiek piedāvāts inteliģentais ātruma asistents, funkcija, kas varētu palīdzēt izvairīties no ātruma pārsniegšanas un potenciāli piemērotiem lieliem naudas sodiem. Sistēma aktivizē automātisku maksimālā transporta līdzekļa ātruma noregulēšanu tā, lai netiktu pārsniegts noteiktais ierobežojums, ātruma ierobežojumu atpazīšanai izmantojot ceļa zīmju atpazīšanas sistēmu.

Autovadītāji aktivizē inteliģento ātruma asistentu, izmantojot uz stūres esošās pogas un iestatot maksimālo transporta līdzekļa kustības ātrumu. Sistēmā tiek izmantota vējstiklam piestiprināta kamera, kas nolasa ceļazīmes un gadījumā, ja ātruma ierobežojums ir zemāks nekā iestatītais maksimālais ātrums, attiecīgi palēnina transporta līdzekļa kustības ātrumu.

Transit Custom ir arī pirmais Ford mikroautobuss Eiropā, kas piedāvā Ford aklās zonas informācijas sistēmu ar perpendikulārās satiksmes brīdinājuma sistēmu. Drošības funkciju klāsts uzlabots arī ar pirmssadursmes drošības palīgsistēmu ar gājēju noteikšanas avārijas bremzēšanas sistēmu, kas šajā modelī tika ieviesta 2016. gadā. Sistēma, kas aprīkota ar jaunākajām radara un kameras tehnoloģijām, kas izmantotas arī pilnīgi jaunajā Fiesta, tagad spēj pamanīt gājējus arī naktī, tiklīdz viņi nokļūst priekšējo lukturu darbības zonā.

Šīs jaunās funkcijas papildina visaptverošo tehnoloģiju klāstu, kas jau ir pieejams Transit Custom modelim, tajā skaitā joslas saglabāšanas brīdinājuma sistēmu, autovadītāja brīdinājuma sistēmu, automātiskās tālās gaismas, atpakaļskata kameru, adaptīvo kruīza kontroli un sānvēja stabilizācijas sistēmu.

Modelis pieejams arī Sport izpildījumā ar 170 ZS motoru, astoņām dažādām virsbūves un sēdekļu aprīkojuma iespējām gan īsās, gan garās riteņu bāzes versijās.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.