Ziņas

Youngtimer automašīnu izstāde Rīgas Motormuzejā

Izstāde "Piepildītie sapņi" Rīgas Motormuzejā
Youngtimer kustības attīstība Latvijā
Ieskats autobūves labākajās tradīcijās

Kā zināms, par youngtimer dēvē spēkratus, kas ražoti pagājušā gadsimta 60.-80. gados. Pēdējo gadu laikā ne tikai Eiropā, bet arī Latvijā šie automobiļi kļuvuši arvien iekārojamāki, un tiek rīkoti arvien vairāk tiem veltītu pasākumu.

Jau 2012. gadā Latvijas Antīko automobiļu klubs organizēja pirmo šādu automobiļu salidojumu – “Youngtimer Rally”. Turpmākajos gados pasākumu lielās popularitātes un daudzveidības dēļ, ievērojami pieaudzis arī Latvijā reģistrēto youngtimer spēkratu skaits – sešu gadu laikā dažādos “Youngtimer Rally” pasākumos (trases dienās, kalnā braukšanas sacensībās, “Cars&Coffee” salidojumos) vien ir piedalījušies vairāk nekā 750 dažādi automobiļi.

Izstāde “Piepildītie sapņi” sniedz ieskatu gan 60.-80. gadu autobūves labākajās tradīcijās, gan “Youngtimer Rally” pasākumu vēsturē. Apmeklētājiem ir iespēja aplūkot ne tikai muzeja pastāvīgās ekspozīcijas cienīgus eksemplārus, piemēram, 1969. gada Opel GT un 1971. gada BMW 2002TI, bet arī rallija ceļus pieredzējušos SAAB 96Triumph TR7 un citus unikālus spēkratus.

Tāpat apskatāmi visu sešu gadu pasākumu plakāti, trafareti, fotogrāfijas un video materiāli, kā arī intervijas ar auto īpašniekiem un ralliju dalībniekiem. Izstādē ir iespēja arī izmēģināt spēkus 3D mākslinieka Mārtiņa Upīša īpaši izveidotajā sacīkšu simulatorā, youngtimer spēkratā izmetot loku pa precīzu Biķernieku trases kopiju.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.