Ziņas

Sānslīde ar BMW: kā to darīt pareizi?

BMW M ekspertu padomi
Sānslīdes ar BMW M sērijas auto
Skaties video!

Nav nekāds noslēpums, ka BMW M sērijas automašīnu īpašniekiem patīk sānslīdes, taču ne visi ir izkopuši šo meistarību pietiekami augstā līmenī, lai tas būtu droši gan viņiem, gan citiem ceļu satiksmes dalībniekiem. Tāpēc BMW speciālisti nākuši klajā ar padomiem, kā to darīt pareizi.

Viss sākas ar DSC sistēmas atslēgšanu – to var izdarīt, nospiežot DSC pogu un paturot to nospiestu 3-4 sekundes, līdz to apstiprina attiecīgs indikators mērinstrumentu panelī.

Nākamais solis – uzsākt sānslīdi. To var izdarīt jau braucot ar ātrumu 15-20 km/h, turklāt, lai efektīvāk izmantotu dzinēja griezes momentu, BMW M rekomendē izmantot otro pārnesumu, īpaši, ja auto ir M3 vai M4. Starp citu, uzsākot sānslīdi uz slidenas virsmas, nepieciešams tikai nedaudz uzspiest uz akseleratora pedāļa.

BMW instruktors arī norāda, ka ļoti būtiski ir noņemt kāju no akseleratora pedāļa, līdzko auto aizmugure ir sākusi izslīdēt. Tā ir viena no lielākajām kļūdām, ko pieļauj daži nepieredzējuši braucēji, turpinot spiest “gāzi grīdā”.

Viss pārējais ir detalizēti paskaidrots šajā video, ko mēs rekomendējam noskatīties ikvienam, kam ir auto ar klasisko aizmugures piedziņu. Var noderēt.

Skaties video!


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.