Ziņas

Jaunais Audi Q8 - pirmais video

Audi testē jauno Q8 sadarbībā ar Porsche
Audi Q8 izmantos Q7 platformu
Audi Q8 video

Šis ir pirmais video, kurā redzams topošais Audi Q8, kas pēc šobrīd pieejamās informācijas būs diezgan lielā mērā līdzīgs konceptmodelim, kas iepriekš demonstrēts lielākajās auto izstādēs.

Tiek ziņots, ka Q8 būs apmēram tikpat garš un plats kā Q7, kas būs jaunā modeļa platformas un tehnisko risinājumu donors. Sagaidāms, ka Audi Q8 ražošanas versija nonāks pārdošanā nākamgad. Rūperts Štadlers, kompānijas boss raksturojis Q8 kā “SUV modeļu sērijas flagmani”, kas komforta un luksusa aprīkojuma ziņā būs pielīdzināms A8 limuzīnam. Šāds solījums noteikti ieintriģēs premium līmeņa produktu patērētājus Krievijā, Ķīnā, ASV un arī Eiropā, kur Audi Q8 varētu pārvilināt savā pusē arī dažus līdzšinējos Range Rover klientus.

Apvidus auto un krosoveru, jeb vienā vārdā – SUV segments šobrīd ir karstākais temats Audi galvenajā birojā Ingolštatē – pašlaik Q8 ir tikai viens no septiņiem šīs kategorijas auto, kas tiks laisti klajā līdz desmitgades beigām. Tas pievienosies Q2, atjaunotajam Q3, jaunajam Q1 un Q4, kā arī pilnībā elektriskajam Q6. Audi pārdošanas rezultāti liecina – katrs trešais no pārdotajiem Audi ir no Q sērijas.

Lai padarītu Q8 vieglāku un sportiskāku, tajā tiks izmantota R8 oglekļa šķiedras konstrukciju pieredze, kā arī Porsche zināšanas balstiekārtu un motoru efektivitātes risinājumos. Sadarbībā ar Porsche tiek veidoti divi jauni 3,0 litru tilpuma V6 un 4,0 tilpuma V8 motori, kurus izmantos arī Bentley un Volkswagen. Mūsu avoti Audi informē, ka notiek darbs arī pie jauna hibrīddzinēja, kas tiks izmantots arī jaunajā, trešās paaudzes Porsche Cayenne.

Protams, jaunajam Q8 būs arī īpaši sportiskā SQ8 modifikācija ar tri-turbo 4,0 V8 dīzeļdzinēju, kas jau ir pieejams jaunajā SQ7. Audi Q8 tikšot ražots Volkswagen rūpnīcā Bratislavā, Slovakijā, kur jau ražo Q7 un ražos arī nākamās paaudzes VW Touareg.

Skaties video!


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!