Ziņas

Robots testē auto sēdekļus

Ford sēdekļu kvalitātes tests
Robutt robotizētā sēžamvieta
Skaties video!

Pērkot jaunu auto, kvalitāte ir ļoti būtisks faktors – ražotāji to labi apzinās. Katrs jaunais modelis tiek intensīvi testēts dažādos klimatiskajos apstākļos, lai izpētītu, kas salūzīs visātrāk un kā to risināt. Taču ir pozīcijas, kur kvalitāti var noskaidrot arī bez braukšanas.

Piemēram, Ford ir radījis robotu, kas kustas tieši tāpat kā cilvēks, un ideāli imitē to, kā autovadītājs un pasažieri iesēžas savos automobiļu sēdekļos un pieceļas no tiem. Robota sniegtie dati ļauj testēt sēdekļu materiālu nodilumu, izmantojot robotizēto sēžamvietu jeb „Robutt”, kas atveido visizplatītākās cilvēku sēšanās kustības.

„No pirmā brīža, kad iesēžamies automobilī, tieši sēdeklis rada komforta un kvalitātes sajūtu,” skaidro Svenja Frēliha, materiālu izturības inženiere Ford Eiropas birojā Ķelnē, Vācijā. „Agrāk mēs izmantojām pneimatiskos cilindrus, kas vienkārši kustējās uz augšu un leju. Pateicoties „Robutt”, mēs tagad varam ļoti precīzi atveidot to, kā cilvēki kustas reālajā dzīvē.”

„Robutt” ir veidots pēc vidēja auguma cilvēka izmēriem, un tas tika izmantots jaunā Fiesta testēšanas ietvaros, lai tikai trīs nedēļu laikā imitētu desmit sēdekļa lietošanas gadus – apsēžoties un pieceļoties 25 000 reižu. Jaunais tests turpmāk tiks izmantots visos Ford automobiļos Eiropā.

Skaties video!


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ford Ecosport

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Ecosport ir mazs, simpātisks un praktisks krosovers ar vilinošu sākumcenu un plašām aprīkojuma iespējām, to skaitā ir ne tikai jaunākās tiešsaistes tehnoloģijas, bet arī pilnpiedziņa. Tā iegādi noteikti vajadzētu apsvērt tiem, kas domā par, piemēram, Kia Stonic, Nissan Juke, Renault Captur vai Peugeot 2008 iegādi.