Ziņas

Zināma jaunā Audi A8 cena Latvijā

Jaunais Audi A8 jau nopērkams Latvijā
Audi A8 cena un tehniskie dati
Skaties video!

Iepriekšpārdošanā Latvijā jau nopērkams jaunais, ceturtās paaudzes Audi A8, kura sākumcena ir 86 700 eiro.

Kā ierasts luksusa klases sedanu segmentā, katram no "lielā trijnieka" - BMW, Mercedes-Benz un Audi līdz ar jauna modeļa ienākšanu ir jāspēj prezentēt kaut kāds tehnoloģisks jaunievedums, kas vēl nav pieejams pārējiem konkurentiem, kuru vidū ir arī Lexus LS. Audi tā ir pārliecība, ka jaunais A8 ir "pirmais sērijveidā ražotais automobilis, kas īpaši izstrādāts autonomai braukšanai".

Kamēr nav skaidrs, cik lielā mērā šādu funkciju pieprasa pircēji, ražotāji vēl ir diezgan piesardzīgi jauno tehnoloģiju ieviešanā, jo bieži vien tehniskās iespējas ir tālu priekšā tam, ko ļauj likums, regulatori un ceļu stāvoklis attiecīgajā valstī. Audi autopilots spēj pārņemt auto vadību lēnā satiksmē ar ātrumu līdz 60 km/h uz šosejas un vairākjoslu ceļiem, kur starp abiem satiksmes virzieniem ir ierīkota fiziska sadalošā josla.

Skaties video!


Eleganti lietišķs dizains 

Audi norāda, ka šī "luksusa klases sedana ārējais dizains ar platu priekšējo resti un plūstošajām, muskuļotajām virsbūves līnijām simbolizē sportisku eleganci, izsmalcinātību un progresīvu statusu".  Lai arī šāds raksturojums piestāvētu arī iepriekšējiem modeļiem, jaunais A8 tiešām būs atpazīstams kā "jaunais A8", ne tikai no priekšpuses, bet arī no aizmugures, kur izmaiņas, salīdzinot ar pāris pēdējo A8 paaudžu dizainu, ir teju ne revolucionāras (skat. attēlus zemāk).  Tomēr ne jau restes platumam ir nozīme - A8 atšķiras arī ar iespaidīgu lukturu optiku - tam ir HD Matrix priekšējie LED lukturi ar lāzertehnoloģiju, LED gaismas joslas un OLED tehnoloģijas aizmugurējos lukturos.

Interjers, kā ierasts, ieturēts minimālistiskā dizainā un aprīkots ar diviem skārienekrāniem. Ar vienu no tiem iespējams kontrolēt informācijas un izklaides sistēmu, savukārt ar otru skārienekrānu iespējams kontrolēt gaisa kondicionēšanas un komforta funkcijas, kā arī ievadīt tekstu.

Vairāk par jaunā Audi A8 tehnoloģijām skaties šajā video!

Jaunā Audi A8 motori un tehniskie dati

Latvijas tirgū Audi A8 ir pieejams ar diviem V6 turbo dzinējiem: 3,0 TDI un 3,0 TFSI. Dīzeļmotors ar 2967 cm3 tilpumu attīsta 210 kW (286 ZS) jaudu un 600 Nm lielu griezes momentu. Tas ļauj A8 standartā aprīkotu ar quattro piedziņu sasniegt 100 km/h ātrumu vien 5,9 sekundēs.

Savukārt 3,0 litru turbokompresora tiešās degvielas iesmidzināšanas dzinējs nodrošina 250 kW (340 ZS) jaudu ar 500 Nm lielu griezes momentu. Daļējā hibrīda tehnoloģija (MHEV) ļauj automobilim atsevišķos brīžos pārvietoties ar izslēgtu motoru. Tai ir arī uzlabota start/stop funkcija. Šo tehnoloģiju kopējais efekts palīdz dzinējiem samazināt degvielas patēriņu − reālos braukšanas apstākļos līdz 0,7 litriem uz 100 kilometriem.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!