Ziņas

Igauņu autosportists Ots Tenaks pievienojas Toyota Gazoo Racing komandai

Toyota Gazoo Racing rallija komandas jaunais pilots
Ots Tenaks, kas brauks ar Yaris WRC
Pirmais starts 2018.gada Montekarlo rallijs

Toyota Gazoo Racing rallija komandas jaunais pilots būs 30 gadus vecais  igaunis Ots Tenaks, kas brauks ar Yaris WRC. Tenaka pirmais starts būs nākamgad Montekarlo rallijā kopā ar otru pilotu Martinu Jarveoju.

Toyota Gazoo Racing šogad uzsāks savu otro sezonu ar trīs Yaris WRC katrās sacīkstēs, un pilotu komandu noslēdz Jari-Mati Latvala/Mika Antila un Esapeka Lapi/Janne Ferms.

Kajs Lindstroms, kas pašreiz ir Juho Heninena otrais pilots, sākot ar šāgada Austrālijas ralliju uzņemsies jaunu amatu – komandas sporta direktors. Šajā jaunajā sastāvā Toyota Gazoo Racing  turpinās izaicinājumu 2018. gada sezonā.

Tomijs Makinens, komandas vadītājs: “Mēs esam ļoti priecīgi, ka esam nodrošinājuši sev Ota pakalpojumus, jo mēs jau kādu laiku viņu vērojām. Viņš iemieso nevainojamu jaunības un pieredzes kombināciju, kā arī pareizo domu gājienu, tāpēc ļoti labi iederēsies mūsu komandā.

Tāpat kā Yaris WRC, arī Ots šogad ir pārspējis visas prognozes, tāpēc es esmu pārliecināts, ka abiem izveidosies lieliska sadarbība – ātrums un konsekvence uz jebkuras virsmas. Es vēlos arī apsveikt Kaju ar viņa jauno pozīciju. Vienas no manām mīļākajām atmiņām no manis paša pilota karjeras ir mūsu kopīgā uzvara Montekarlo.

Pateicoties tai un visai mūsu abu sadarbības pieredzei kopš tā laika, es zinu, ka Kajs ir izcils profesionālis un ka viņš nepārprotami būs lielisks mūsu komandas loceklis un palīdzēs to uzlabot vēl vairāk. Visbeidzot es vēlos pateikties par visu, ko Juho ir darījis mūsu labā. Viņš vienmēr būs mūsu ģimenes loceklis, un viņam ir bijusi ārkārtīgi svarīga loma, lai mēs nonāktu tur, kur esam šodien.”

Ota Tenaka sasniegumi

2008 Igaunijas rallija čempions

2009 Igaunijas rallija čempions

2009 Pirmais WRC rallijs

2010 Eiropas Pirelli Star pilots

2011 2. vispārējais FIA SWRC čempionāts (3 uzvaras)

2017 Pirmā uzvara WRC, Sardīnijas rallijā, otrā uzvara Vācijas rallijā

 WRC statistika:

WRC starti 77, uzvaras 2, uz pjedestāla 10, iegūtie punkti 379, uzvaras uz skatuves 73

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.