Ziņas

Lietota Toyota Land Cruiser pirkšanas padomi

Atsauksmes par Toyota Land Cruiser (2009-2016)
Lietotu Toyota Land Cruiser biežākās problēmas
Kam pievērst uzmanību, pērkot lietotu Toyota Land Cruiser?

AutorsMatīss Mežaks BRC autocentra direktors

Land Cruiser uzskatāms par bezceļu braukšanas ikonu. Ceturtās paaudzes modelis ir adaptējies arī pilsētas satiksmei, tomēr lielu braukšanas prieku uz asfalta seguma tas nesagādā. Turpretim grūti izbraucamos ceļos, pateicoties patstāvīgajai pilnpiedziņai, aizmugurējā diferenciāļa bloķētājam un vairākām elektroniskajām palīgsistēmām, Land Cruiser ir nepārspējams.

Salīdzinot ar priekšteci, interjers kļuvis modernāks un kvalitatīvāks, to pašu var teikt par eksterjeru. Salons ir piemērots pieciem pieaugušajiem. Pieejamas arī Land Cruiser septiņvietīgās modifikācijas, kurām aizmugurē esošās papildvietas var nolocīt, izveidojot līdzenu kravas nodalījuma grīdu.

Kam pievērst uzmanību, pērkot lietotu Toyota Land Cruiser?

Vērtējot ekspluatācijas izmaksas un izturību – Land Cruiser nav analogu. Ir fiksēti gadījumi, kad auto nonāk pārdošanā ar 485 000 km, no kuriem 300 000 veikti bezceļa apstākļos. Atskaitot dzinēja eļļas,bremžu disku un bremžu uzliku maiņu, šim auto cita veida remontdarbi ir nepieciešami reti.

Ilgstoši braucot īpaši smagos apstākļos iespējams pārkarsēt transmisijas eļļu. Ja no šādām situācijām nevar izvairīties, pastāv iespēja uzstādīt eļļas dzesētāju, kas izmaksās aptuveni 350 eiro.

Dīzeļdzinēju izvēles gadījumā nedrīkst liet nekvalitatīvu degvielu, pretējā gadījumā degvielas filtrs ātri nolietosies, būtiski samazinot dzinēja jaudu. Filtrs maksā 15 eiro, tomēr lielākais risks ir neatgriezeniski sabojāt degvielas sistēmu.

Mūsu rekomendācijas, pērkot lietotu Toyota Land Cruiser

Pateicoties lielajam pieprasījumam, Land Cruiser ir ļoti stabila tālākpārdošanas vērtība, tāpēc tā iegāde nebūs lēta. Atšķirībā no citiem populāriem SUV, Land Cruiser arsenālā nav sešcilindru dīzeļdzinēju. Tā vietā pieejams 3,0 litru dīzelis ar četriem cilindriem, tomēr tā 410 Nm griezes moments labi tiek galā gan ar bezceļa apstākļiem, gan piekabju vilkšanu.

Optimālākā kombinācija ir 190 ZS dīzeļdzinējs ar automātisko transmisiju, kas vidēji patērēs aptuveni 9 l/100km. Alternatīva ir 4,0 litru V6 benzīna motors, taču tie ir reti sastopami un mazāk pieprasīti.

Land Cruiser ir viens no retajiem auto, kuriem odometra rādījums nav būtisks aspekts pircēju acīs, ļaujot itin viegli pārdot eksemplārus ar teju 500 000 km nobraukumu. Atšķirībā no X5 vai citiem premium segmenta vācu auto, Land Cruiser pircējiem nav būtiski, vai aprīkojumā iekļauta lielizmēra navigācija vai citas ekstras.



 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.