Ziņas

Lietota Mercedes-Benz ML pirkšanas padomi

Atsauksmes par Mercedes-Benz ML W166 (2011–2014)
Lietota Mercedes-Benz tehniskās problēmas
Kas jāņem vērā, pērkot lietotu Mercedes-Benz

AutorsMatīss Mežaks BRC autocentra direktors

Nākot klajā 2011. gadā, trešās paaudzes ML, jeb M-klases apvidus auto (ar šasijas kodu W166) bija viens no pēdējiem modeļiem, kas tika ražots Daimler un Chrysler kopsadarbībā. Neraugoties uz to, ka ML veidots uz kopējas platformas ar Jeep Grand Cherokee, abiem auto nav daudz kopīgu elementu.

No Jeep bagātīgās bezceļu pieredzes Mercedes aizguva On&Off Road pakotni, uzlabojot standarta 4Matic pilnpiedziņas spējas. Pakotnē ietilpst sadales kārba ar centrālo diferenciāļa bloķētāju un sešiem dažādiem braukšanas režīmiem, kas ļauj Mercedes-Benz ML izmantot arī bezceļu atrakcijām.

Salīdzinot ar šīs paaudzes modeļa priekšteci, ir uzlabots pasažieru komforts. Aizmugurē sēdošo kājām vietas ir vairāk, un otrās rindas sēdekļu atzveltnēm iespējams mainīt slīpumu. Tas ieguvis uzlabotu septiņpakāpju automātisko transmisiju, ļaujot samazināt degvielas patēriņu.

Šīs paaudzes M-klases modelī ir arī plašāks aprīkojums, ietverot adaptīvo kruīzkontroli, joslu maiņas brīdinājuma sistēmu, kā arī pneimatisko balstiekārtu ar regulējamu klīrensu.

Kam pievērst uzmanību, pērkot lietotu Mercedes-Benz ML?

Līdzīgi kā citiem šīs klases auto, tieši pneimopiekare ir vājākais punkts – jārēķinās, ka četru tās gaisa spilvenu nomaiņa izmaksās aptuveni 1000 eiro, kas gan nav kritisks skaitlis salīdzinājumā ar tiem tūkstošiem eiro, kurus jūs ieekonomējat, pērkot mazlietotu auto. Turklāt šā modeļa kopējās ekspluatācijas izmaksas nemaz nav tik dārgas, kā varētu padomāt - tās ir apmēram vienā līmenī ar VW Touareg.

Fakts, ka jau kopš šā modeļa pirmsākumiem 1997. gadā  visas tā paaudzes tiek ražotas ASV, diemžēl ietekmējis attieksmi pret interjera kvalitāti – paneļu salaiduma vietas un kopējā montāžas kvalitāte atpaliek no Lexus RX vai Audi Q7. Nebrīnieties, ja uz slikta seguma ceļiem ar laiku būs dzirdamas dažādas skaņas, kuru cēloni noteikt nebūs viegli. Kaut gan tieši to pašu var teikt par BMW X5 un X6, kas arī tiek ražoti ASV un pēc dažu gadu ekspluatācijas var sākt grabēt.

Mūsu rekomendācijas, pērkot lietotu Mercedes-Benz ML

Apmēram 30 000 eiro robežās būs iespējams iegādāties trešās paaudzes modeli ar 120 000–150 000 km nobraukumu. Ar nosacījumu, ka tas ir patiess, varēsiet droši braukt vēl tikpat.

Mercedes zīmolam raksturīgās komfortablas gaitas izbaudīšanai  pneimopiekare ir būtisks aspekts. Arī AMG vizuālās apdares pakotnes klātesamība būs pozitīvs pluss, ja piepeši izdomāsiet auto pārdot.

Ja pirms pieciem gadiem ML ar divu litru dīzeļdzinēju būtu viena no pēdējām pircēju izvēlēm, tagad situācija ir mainījusies. Ja nav īpašas prasības pret jaudu, 2,2 dīzeļdzinējs ar 204 ZS ir saprātīgs pirkums. Populārākā izvēle gan būs ML350 BlueTEC ar 258 ZS 3,0 litru dīzeļdzinēju un septiņpakāpju automātisko pārnesumkārbu. Diagnostika pirms iegādes ir obligāta.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!