Ziņas

Lietota Lexus RX pirkšanas padomi

Atsauksmes par Lexus RX (2009 – 2016)
Lexus RX biežākās tehniskās problēmas
Labākā izvēle - Lexus RX450h

AutorsMatīss Mežaks BRC autocentra direktors

Lexus ir interesanta alternatīva tradiconālajiem vācu premium zīmoliem, jo jau labu laiku neražo automašīnas ar dīzeļdzinējiem, tā vietā piedāvājot hibrīddzinējus, kuros elektromotora un benzīna motora kopējā jauda un degvielas ekonomija atsver problēmas, kas nereti saistās ar dīzeļiem.

Lexus RX450h ir lielisks piemērs – sastrēgumos hibrīdsistēma ļauj pārvietoties tikai ar uzkrāto elektrību vien, taupot degvielu un radot absolūtu klusumu salonā, savukārt ārpus pilsētas elektromotors asistē benzīna motoram, nodrošinot papildu jaudu.

Lexus RX pieejams arī ar benzīna motoru, taču hibrīdversija 450h ir labākā izvēle, ja salīdzina ar vācu konkurentu dīzeļdzinējiem. Kā ierasts, visiem Lexus RX ir bagātīgs standarta aprīkojums ar daudzām ekstrām, tāpēc par komforta trūkumu nevajadzēs sūdzēties. Gaitas komforts ir labs, taču vadāmības ziņā tas nebūs tik aizraujošs kā BMW X5 vai Porsche Cayenne.

Kam pievērst uzmanību, pērkot lietotu Lexus RX?

Lexus RX ir viens no pašiem uzticamākajiem auto, iemiesojot izslavēto Toyota zīmola izturības reputāciju. Atskaitot dažas nenozīmīgas likstas ar elektroniku, šim modelim citu raksturīgu problēmu nav. RX ir ļoti daudz dažādu elektronisku sistēmu, tāpēc pirms iegādes noteikti jāpārbauda, kā strādā Bluetooth, sēdekļu atmiņa, atpakaļskata kamera un citas funkcijas.

Noteikti nav jābaidās izvēlēties Lexus RX ar hibrīddzinēju – Toyota ir neapšaubāms līderis šo sistēmu izveidē, un tās kalpo ļoti labi. Vienīgā situācija, kad raizes var sagādāt RX450h baterijas, – ja auto ilgi atradies dīkstāvē, piemēram, autoplacī. Ikdienā braucot, bateriju mūžs itin viegli var sasniegt 500 000 km slieksni.

Mūsu rekomendācijas, pērkot lietotu Lexus RX

30 000 eiro budžets ļaus izvēlēties RX atjaunināto versiju, kas nāca klajā 2012. gadā. Ievērojamākās pārmaiņas tas piedzīvoja eksterjerā, iegūstot modernāku imidžu ar nu jau par standartu kļuvušo iespaidīgo radiatora resti.

RX F-Sport modifikācijas atšķiras ar vēl agresīvāku ārieni, lielākiem vieglmetāla diskiem un nedaudz cietāku piekari. Vairākums RX pircēju izvēlas 450h modifikāciju, kuras pamatā ir 3,5 litru V6 dzinējs ar diviem elektromotoriem. 300 ZS hibrīdsistēma pilsētā patērē nedaudz vairāk par 7 l/100 km, bet tās patēriņš kombinētajā režīmā ir aptuveni par litru lielāks.

Standarta 3,5 litru V6 (RX 350 modifikācijā) bez hibrīda sistēmas patērēs aptuveni 12 l/100 km. Jāņem gan vērā, ka pretēji Latvijai Vācijā šis modelis nav pieprasīts, tāpēc vietējā tirgū būs pieejama lielāka RX izvēle un par lētāku cenu nekā ārzemēs.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.