Ziņas

Lietota Audi Q7 pirkšanas padomi

Atsauksmes par Audi Q7 (2005 – 2015)
Audi Q7 tipiskās problēmas
Kas jāņem vērā, pērkot lietotu Audi Q7

AutorsMatīss Mežaks BRC autocentra direktors

Pirmās paaudzes Q7 kļuvis par iecienītu pirkumu kā ģimenes auto, jo ir pieejams ar pilnvērtīgām septiņām sēdvietām. Salona ietilpības un pasažieru komforta ziņā var vilkt paralēles ar Mercedes-Benz GL-klasi.

2009. gadā Q7 tika atjaunināts, iegūstot virkni kosmētisku uzlabojumu un LED dienasgaitas gaismas, savukārt interjerā no šā izlaiduma gada ir jau kvalitatīvāki apdares materiāli un pārveidots mērinstrumentu panelis. Modernizācija skāra arī Q7 dzinējus, padarot tos efektīvākus.

Vislabāk Q7 jūtas uz gluda asfalta seguma, taču quattro pilnpiedziņa ļauj to izmantot arī vietās, kur ceļa nav. Modeļiem ar pneimatisko balstiekārtu var paaugstināt virsbūves klīrensu, kas ļauj labāk pārvarēt dažādus šķēršļus.

Kam pievērst uzmanību, pērkot lietotu Audi Q7?

200 000 km nobraukuma robeža ir brīdis, kad var nākties plānot pneimopiekares remontu. Bieži novērotas manipulācijas ar Q7 odometriem, tāpēc noskatītā auto vēstures pārbaude ir īpaši svarīga. Lielākās problēmas saistītas ar eksemplāriem, kuru nobraukums pārsniedz 300 000 km. Bojāti reduktori un nolietotas pusasis ir tikai dažas no šādu auto likstām.

3,0 litru dīzeļdzinējam ar mazu atlikušo resursu raksturīgs pārmērīgs sadales vārpstu nodilums, kā arī aizkvēpis DPF filtrs, kas jauniem auto tiek uzstādīts, lai mazinātu kaitējumu videi. Šo filtru iespējams iztīrīt vai arī nopirkt jaunu, taču, ņemot vērā diezgan iespaidīgās izmaksas, vairumā gadījumu Q7 īpašnieki Latvijā piever acis uz gaisa tīrību un izšķiras par labu filtra deaktivizācijai, ko nereti apvieno ar dzinēja čiptūningu. Rezultātā motoram ir vairāk jaudas, mazāks degvielas patēriņš un arī par DPF filtru vairs nav jāuztraucas. Šāds pasākums izmaksā aptuveni 300 eiro.

Dārgākās apkopes motoru arsenālā radīs 4,2 V8 un 6,0 V12 TDI dīzeļdzinēji, kas arī izskaidro to niecīgo popularitāti lietoto auto tirgū.

Mūsu rekomendācijas, pērkot lietotu Audi Q7

Par apmēram pusi no jauna Q7 cenas – orientējoši 30 000 eiro – var atrast 2012.–2013. gada izlaiduma modeli ar labu komforta aprīkojumu un nelielu nobraukumu.

Lai labāk noturētu auto tālākpārdošanas vērtību, noteikti būtu jāizvēlas eksemplārs ar S-Line aprīkojuma paketi, kas Audi gadījumā ir svarīgāka opcija par BMW M-pakotni. Jāņem gan vērā, ka S-line iespējamas trīs dažādas versijas. Uz priekšējiem spārniem redzamais S-line logotips var nozīmēt, ka no visa iespējamā aprīkojuma uzstādīta tikai sportiska tipa stūre, nevis sporta sēdekļi un citi aksesuāri.

Dzinēju klāstā prātīgākā izvēle ir 245 ZS 3,0 TDI ar astoņpakāpju automātisko transmisiju. Līdz 100 km/h tas ļauj paātrināties 7,8 sekundēs, vidēji tērējot vien 8 litrus dīzeļdegvielas.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!